Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Quick fix – måla på tapet

2 kommentarer

ockra-limfarg
Väggarna i kammaren har länge haft en vacker ockragul limfärg. Det var det första vi gjorde, måla över tapeten där för att få ett mer rofyllt rum. En quick-fix som blev långvarig. Jag tror det är den mest tilltalande kulör och färgtyp jag mött i mitt liv. Den ändras med ljuset, med året, med vädret. Här på fotot ser den avvägt vinterblek ut men kan vid andra tillfällen upplevas intensivt solgul. Den är älsklig helt enkelt.
tapet-70-tal
När radiatorn monterades bort kom en liten bit tapet fram. Ser inte helt fel ut idag men då var det inte min ”cup of tea”. Nu, när spånskivorna som någon spikat dit tas bort, försvinner tapet och limfärg. Om det enbart är stående timmer bakom skivorna återstår att se.
golvsockel-gron-farg
Färgen på golvsocklarna var ursprungligen (1910) den gröna linoljefärg som återfinns på många ställen i huset. Snickerierna målades vita när den blommiga tapeten sattes upp.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

2 tankar om “Quick fix – måla på tapet

  1. Blir spennende å se hva som er under. Håper det kan brukes som det er. Nydelig grønnfarge på listene, men jeg er jo også over gjennomsnittet glad i grønt. Den gule fargen var veldig fin!

    Gillad av 1 person