Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Rumsrent

3 kommentarer

pirra
Under helgen som förflöt flyttade vi mest böcker. Med hjälp av pirra och flyttkartonger gick det bra, var bara lite mör i kroppen på söndagskväll.
Den här pirran var en gång i tiden en god investering, den har gjort det lätt att flytta tunga saker. Tolv flyttkartonger blev det den här gången, sen några möbler och sparring/elfahyllor. Böckerna dammsögs innan de packades ner. De böcker jag inte kan vara utan fick plats i en tillfällig hylla i drängkammaren. Vad de innehåller?  Jo, lyrik, odling, floror över vilda växter samt fågelböcker.
tomt-rum
Nästan klara och väggarna är synliga igen.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 thoughts on “Rumsrent

 1. Skönt att vila sig från böcker ett tag, säger den som gjorde samma utrensning och nerpackning för ett halvår sedan (är det så länge sen??? Ja, faktiskt!) och nu njuter av att ha böckerna uppe i hyllorna som står på en helt ny plats. Efter utrensningarna finns det luckor i hyllorna – att fylla på när rätt böcker dyker upp. Senaste köpet i förra veckan när den lokala föreläsningsföreningen (i ett av kommunens ordenshus!) hade besök av Elsie Johansson. Hon hade med sig böcker till försäljning förstås, så nu har jag ett signerat exemplar av ”Riktiga Elsie” – jättehärlig 86-åring! Men vad gör ni med alla böcker??? Sprider ut i universum, ert eget eller det stora?

  Gilla

  • Elsie Johansson hade det varit riktigt trevligt att få lyssna till, absolut! Skönlitteraturen finns fortfarande kvar i huset i köket uppepå. Övriga böcker på tillfälligt förvar i tömda drängkammaren. Det gäller det att pussla ihop tillvaron ;-)

   Gilla

 2. Skönlitteraturen finns i köket uppepå här också. Det är lite av ett laboratorium med STORT bord som används för målning och diverse jox, och fyllda flyttkartonger står kvar i väntan på våren. Men i ett hörn står två bokhyllor med skönlitteraturen. Annat finns i hyllor nere i utbygget innanför köket, där jag inrättat mig för läsning och arbete. Här finns också två fåtöljer att sjunka ner i med en bok eller datorn – viktigt!

  Liked by 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.