Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Drängkammare

8 kommentarer

applen
I lördags gjorde vi 5 kg äppelmos här, höstens tillverkning hade tagit slut.
kammare1
kamin
Halvan flyttade före jul in i det nya arbetsrummet  i annexet som jag ritat till honom. Där håller han fortfarande på att gå igenom och sortera saker. Hans förra arbetsrum städades nu rent med såpvatten. Det rummet nu ska användas till förvaring inför kommande projekt. Äntligen friställdes vedkaminen som kan värma upp rummet med rekordfart. När rummet har agerat förvaring klart ska väggarna här målas om och golvet fernissas. Detta rum byggdes för gårdens dräng en gång i tiden.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

8 tankar om “Drängkammare

 1. Så livsbejakande sysslor, och så trevligt rum! Plats för vävstol kanske????? Jag hör knastret ända hit!!

  Gilla

 2. Trevlig blogg!
  Undrar över lilla kaminen…!
  Nytillverkad el gammal?
  Tillverkare? Pris ca?

  Gilla

  • Gjutjärnskaminen har stått i kammaren sedan 20-talet då den byggdes vad jag vet. Det finns säkerligen gamla att köpa. Och nya med likartad utformning.

   Gilla

 3. Härligt med en kamin, som man kan använda som vedspis vid strömavbrott!

  Gillad av 1 person

  • Ja, bara bäst Linnéa! I detta rum satt jag och arbetade när jag flyttade hit till Universumet. Kalla vintern var inte alls oangenäm bara jag började med att köra igång en brasa genast på morgonen :-) (Visst finns el också men den värmen är inte lika skön.)

   Gilla

 4. Vilken fin kamin!

  Gilla