Kultföremål

Här på gården finns en mindre samling med kultiga bondkepsar. Okej, det är inte bara en samling utan de är bruksföremål som används.
kult2
De här två har solskyddande transparenta plastskärmar. De är grymt coola :-)
kult1
I samlingen saknas Föreningssparbankens gulgröna keps.

ESAB-keps som jag använde vid rödfärgsmålning fick ett bestående minne kvar.

Nå, ska de här godingarna få en plats i textilkammaren?  ;-)

9 reaktioner till “Kultföremål

 1. Har också några gamla reklamkepsar som jag gillar även om de inte används så ofta. Lite bondehistoria så de sparas och kommer kanske på rätt plats med tiden, precis som dina i textilkammaren (där tycker jag att de passar fint!).

  Gillad av 1 person

 2. Här ute på vårt gärde är reklamkepsen också nåt som är oundgängligt när det ska jobbas. I Norge har vi hittat några fina klassiker på kusinens arbetsplats i byggvaruhuset – en ny tillkommer varje sommar, men så är det också en viss åtgång på kepsar. Minne från barndomens 60-tal: reklamkeps och nervikta stövelskaft!

  Gilla

  1. De där kepsarna är bra grejer, inte så täta och inte alltför stor skärm som är i vägen. Du kan tacka din lyckliga stjärna att ni får tag i oanvända varje sommar för de är hårdvaluta för vissa. De norska är väl inte nytillverkade?

   Gilla

 3. Jojomen, dom norska är nytillverkade! Delas ut till bra kunder (och släktingar i vissa fall) på Byggern, som är en kedja av byggvaruhus. Säkert på andra håll också. Här i Sverige är reklammössan numer av amerikansk ”kepa-typ”. Vi får av byggfirman vi anlitar då och då, röda visserligen men inte lika fina som den gamla nostalgimodellen.

  Gilla

  1. Jag gillar den här äldre modellen väldigt mycket så norrmännen gör rätt enligt mej – att hålla fast vid modellen samt den tunna tygkvalitén för arbetskepsar. De andra kan man ha i andra sammanhang, sådana sveper över en i flera sammanhang. Roligt att du får tag i nya i retromodell :-)

   Gilla

Kommentarer är stängda.