Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

A room of one´s own

5 kommentarer

textilkammare
Textilkammaren tar form. Rummet är klart men än fattas en del av hyllinredningen. Men funktionen med förvaring av rullade textilier är i gång :-)  Schaggdukarna låter jag dock bli att rulla, de får hänga dubbelt. Bakom dem ryms också rullar med tyger. På motsatt sida till den här rullade förvaringen ska sparringhyllor skruvas upp, hyllor som för närvarande är upptagna i Halvans nuvarande arbetsrum här i Universumet.

En stor hurts i A0-format (ca 85 x 120 cm) med 10 lådor finns också här för liggande textilier. De här två olika förvaringarna har jag fått av två olika vänner som har förstått mitt behov. I det här rummet ska även rymmas madrasser, täcken och kuddar för gäster. Drängkammaren som nu är arbetsplats ska åter igen bli gästrum, ett rum som alltid ska stå berett att ta emot gäster som det gjorde innan Halvan körde igång sin verksamhet och ockuperade det.

Som jag längtat efter den här lilla kammaren på drygt 5 kvm helt utan förstörande dagsljus och utan annan värme än spillvärme från övriga rum. Ett eget rum…
entre
Detta är entrén med vägghängda skåp. Väggar och skåp är målade med egenblandad äggoljetempera.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “A room of one´s own

 1. Åh! Vill också ha….

  Gillad av 1 person

 2. Funderade just på ljuset och hängande textilier. Tills jag kom till beskrivningen av rummet. Visst är det härligt med rum som man får till med helt rätt funktion.

  Gillad av 1 person

 3. Fantastiskt att du är så intresserad och tar vara på textil! Perfekt!

  Gillad av 1 person

 4. Så underbart med en textilkammare!

  Gilla

 5. Ja ni, som jag längtat efter den här lilla kammaren…

  Gilla