Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Svårbegripligt

5 kommentarer

light
Detta är ett material jag funderar på i annexet. Som rumsavdelare så här på sluttampen. Har alldeles nyss lärt mig att mönstret kallas ”potatis” bland fackmän.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Svårbegripligt

 1. Ja, som omgiven av potatisodlingar så kan jag inte annat än tycka som du: att namnet är svårt att fatta – men nåt ska det ju heta… Ser mer ut som frostiga glasrutor!? Vad är det för material egentligen? Mönster på laminat, glas eller…?
  Hälsningar från Potatislandet!

  Gilla

  • Det är glas, det glas som jag brukade kalla råglas tidigare. Potatisglaset har magasinet som bakgrund. Råglas finns tydligen i många mönster. Ville gärna ha linjeglas som duschvägg men det går varken att härda eller laminera. Så när jag hämtade in ett tidningsbord av rotting med råglasskiva till annexet insåg jag att ”potatisglas” får det bli. Har inte varit någon vän av detta glas tidigare men är glad att jag har föränderlighet i mig och inte är stockkonservativ :-) Det är verkligen kul att forma sin egen bomiljö även om beslagen till den här väggen håller på att knäcka mig ;-)

   Gilla

  • Heter man Mrs Universum får man inte låta sig knäckas SÅ lätt!!!
   Det är ju ett nostalgiskt material (om uttrycket tillåts; detsamma – nostalgi alltså- gäller ju även Dockstabaren och är ganska härligt att ägna sig åt!) så varför inte se bakåt, till 50-talet. Hur skulle man ha gjort då? Vilka beslag hade varit tänkbara om man hade gjort en duschvägg? (vilket man i och för sig sällan gjorde, kanske aldrig!)
   Men: hellre välja nåt mer konventionellt än bli knäckt… Man kan bli nöjd och glad ändå bara tiden får gå och de fina idéerna har fått sjunka undan. Förnöjsamhet är en bra huvudkudde till natten!

   Gilla

   • Jag gillar 80-tals och 90-talslösningar då det gäller beslag. Glaset blir dock äldre än så.
    Herregud, förnöjsamhet sover man bra på men hur utvecklande är förnöjsamhet :-) Nå, det ska nog gå vägen det här också. Men klarglas är inge kul tycker jag, alla kalkdroppar syns. Och jag vill kunna rengöra och torka torrt under glasväggen men nutida beslag lämnar så liten glipa under vilket jag ogillar.

    Gilla

    • Javisst kommer det att gå vägen, det brukar det ju göra för dig! Jag hör ju mer till de förnöjsamma när det gäller inredningsdetaljer,tålamodet tryter snabbt. Utvecklas på andra områden istället :-). Potatisglaset är i alla fall stiligt – lycka till!

     Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.