Så har gården berikats med 25 liter äppelmust på egna äpplen. Det blev mindre än ifjol men fullt tillräckligt. Vi pastöriserar inte utan fryser in och det tar rätt stor plats i frysboxen.
Äppelmust är verkligen ett gott sätt att ”äta” äpplen. Till jul kan en del bli glögg men godast är must som svalkande dryck när det är varmt ute. Nästa sommar alltså :-) Fler plockade äpplen finns i källaren för att bli ytterligare mos, torkade äppelringar, äppelmuffins, pajer och ätna direkt som de är.
18/10/2016 kl. 20:56
Lækkert-lækkert! Her i Magtenbølle har vi Æblefestival på lørdag. Der kommer der også gang i mosteriet. Folk kan komme med egne æbler og få mostet dem på vort nyindkøbte mosteri – se: http://www.aeblefestivalassens.dk/2016/10/17/aeblefestival-i-magtenboelle-2/
GillaGilla
18/10/2016 kl. 22:35
Men så trevligt ni ordnar det, en gemensam äppeldag på orten, i kommunen!
GillaGilla
19/10/2016 kl. 10:09
Ser gott ut. Jag hade plan för i år att skaffa kross & press och eventuellt göra cider. Men jag har inte hunnit med :(.
Kanske nästa år.
GillaGillad av 1 person
19/10/2016 kl. 11:25
Jag tror du kommer att göra must själv. Något år. Det passar om man har egna äpplen, tycker om äppelmust eller cider och gillar att jobba med tekniken bakom. Du gör det!
GillaGillad av 1 person