Ett kultställe för vägfararen.
På en resa jag gjorde i september stannade jag till på Dockstabaren för en kaffetår. Stannade trots att jag kört om fyra långa militärfordon med släp i Ö-vik och ville helst inte hamna bakom dem igen. Men till min förnöjelse körde de en kvart senare också in på barens parkering. Jag kom iväg före dem :-)
Golv av terrazzo – så hållbart. Och en infälld Kåbe gummitorkmatta.
Att den här menylistan och beställningstavlan finns kvar är i sig kult. Beställ genom att trycka på en röd knapp och en färgad kula trillar ner inne i köket.
Nu kom jag att tänka på en vägkrog som var en favorit en gång i tiden under resorna längs E4. Normalt finns de bra matställena/restaurangerna långt från de stora infrastrukturerna. På den där barserveringen var levergryta med kokt potatis och lingonsylt en standardrätt på menyn. Numera är baren förändrad och ointressant för mej. Men var får man tag i en leverrätt på standardmenyn numera? Kalvlever är en klar favoriträtt för min del – spelar nästan ingen roll hur den är tillagad. Levergryta, leverbiff eller kalvlever anglais ♥
Utsökt, och vilken föredömlig meny med flaggor så att man kan välja efter sitt hjärta och hjärna. Fantastiskt bra!
GillaGillad av 1 person
Ytterligare en dimension som jag inte tänkte på då jag skrev. Tack för att du har ”ögonen med dig”, Faleartut!
GillaGilla
Dockstabaren blev genast uppskriven på listan över platser att besöka – den fick mig att tänka på Domusrestaurangen i Borlänge (salig i åminnelse) på -60-talet, då toppmodern och med samma knappar att trycka på. Tänk att det finns någon sån kvar!
Jag vill gärna tipsa om ett helt underbart konditori med 40-50-talsstuk: Citykonditoriet i Arvika, med originalinredningen från 1947 (om jag minns rätt). Åt ett helt annat håll än Docksta, men Värmland är värt en rundtur med övernattningar!
GillaGillad av 1 person
Finns nu på listan Eva, kanske en gemensam utflykt i försommargrönskan?
GillaGilla
En majutflykt till Värmland, det blir fint!
GillaGillad av 1 person
Nu blev jag sugen: en skiva lever med stekt lök och en skvätt vinäger. Mums.
GillaGillad av 1 person