Barservering ♥ ♥ ♥

Ett kultställe för vägfararen.
DockstaBaren2
DockstaBaren4
På en resa jag gjorde i september stannade jag till på Dockstabaren för en kaffetår. Stannade trots att jag kört om fyra långa militärfordon med släp i Ö-vik och ville helst inte hamna bakom dem igen. Men till min förnöjelse körde de en kvart senare också in på barens parkering. Jag kom iväg före dem :-)
DockstaBaren5
DockstaBaren3
Golv av terrazzo – så hållbart. Och en infälld Kåbe gummitorkmatta.
DockstaBaren1
Att den här menylistan och beställningstavlan finns kvar är i sig kult. Beställ genom att trycka på en röd knapp och en färgad kula trillar ner inne i köket.

Nu kom jag att tänka på en vägkrog som var en favorit en gång i tiden under resorna längs E4. Normalt finns de bra matställena/restaurangerna långt från de stora infrastrukturerna. På den där barserveringen var levergryta med kokt potatis och lingonsylt en standardrätt på menyn. Numera är baren förändrad och ointressant för mej. Men var får man tag i en leverrätt på standardmenyn numera? Kalvlever är en klar favoriträtt för min del – spelar nästan ingen roll hur den är tillagad. Levergryta, leverbiff eller kalvlever anglais ♥

6 reaktioner till “Barservering ♥ ♥ ♥

  1. Utsökt, och vilken föredömlig meny med flaggor så att man kan välja efter sitt hjärta och hjärna. Fantastiskt bra!

    Gillad av 1 person

  2. Dockstabaren blev genast uppskriven på listan över platser att besöka – den fick mig att tänka på Domusrestaurangen i Borlänge (salig i åminnelse) på -60-talet, då toppmodern och med samma knappar att trycka på. Tänk att det finns någon sån kvar!
    Jag vill gärna tipsa om ett helt underbart konditori med 40-50-talsstuk: Citykonditoriet i Arvika, med originalinredningen från 1947 (om jag minns rätt). Åt ett helt annat håll än Docksta, men Värmland är värt en rundtur med övernattningar!

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.