Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Barservering ♥ ♥ ♥

6 kommentarer

Ett kultställe för vägfararen.
DockstaBaren2
DockstaBaren4
På en resa jag gjorde i september stannade jag till på Dockstabaren för en kaffetår. Stannade trots att jag kört om fyra långa militärfordon med släp i Ö-vik och ville helst inte hamna bakom dem igen. Men till min förnöjelse körde de en kvart senare också in på barens parkering. Jag kom iväg före dem :-)
DockstaBaren5
DockstaBaren3
Golv av terrazzo – så hållbart. Och en infälld Kåbe gummitorkmatta.
DockstaBaren1
Att den här menylistan och beställningstavlan finns kvar är i sig kult. Beställ genom att trycka på en röd knapp och en färgad kula trillar ner inne i köket. Vet ni inte hur det fungerar kan man läsa detta här.

Nu kom jag att tänka på en vägkrog som var en favorit en gång i tiden under resorna längs E4. Normalt finns de bra matställena/restaurangerna långt från de stora infrastrukturerna. På den där barserveringen var levergryta med kokt potatis och lingonsylt en standardrätt på menyn. Numera är baren förändrad och ointressant för mej. Men var får man tag i en leverrätt på standardmenyn numera? Kalvlever är en klar favoriträtt för min del – spelar nästan ingen roll hur den är tillagad. Levergryta, leverbiff eller kalvlever anglais ♥

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 thoughts on “Barservering ♥ ♥ ♥

 1. Utsökt, och vilken föredömlig meny med flaggor så att man kan välja efter sitt hjärta och hjärna. Fantastiskt bra!

  Liked by 1 person

 2. Dockstabaren blev genast uppskriven på listan över platser att besöka – den fick mig att tänka på Domusrestaurangen i Borlänge (salig i åminnelse) på -60-talet, då toppmodern och med samma knappar att trycka på. Tänk att det finns någon sån kvar!
  Jag vill gärna tipsa om ett helt underbart konditori med 40-50-talsstuk: Citykonditoriet i Arvika, med originalinredningen från 1947 (om jag minns rätt). Åt ett helt annat håll än Docksta, men Värmland är värt en rundtur med övernattningar!

  Liked by 1 person

 3. Nu blev jag sugen: en skiva lever med stekt lök och en skvätt vinäger. Mums.

  Liked by 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.