Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Rörande installationer

6 kommentarer

ror
Så här är rördragningen gjord vid tvättstället. Eftersom rörmokaren placerade tvättstället centriskt i förhållande till inkommande kall- och varmvattenledningar fick avloppsröret avvika från den centrumplacering jag tänkt mig och ritat. Det innebär visst problem med placeringen av väggarmaturen eftersom utloppet ur väggen sitter rakt över avloppsrörets golvanslutning. Spegeln likaså blir det att tänka till kring.
bernadotte-dubbel-vit
Har valt Ifö Electrics Benadotte dubbel vit och den kan bara förskjutas ca 4,5 cm i sidled. Det skulle behövas knappt 8 cm för att få den helt centriskt över tvättstället. Symmetridjävulen skapar i-landsproblem vill jag påstå ;-) Bara så ni vet.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Rörande installationer

 1. Jag skulle be rörmokaren göra om det.

  Gilla

  • Tre bultar per konsol med hål genom mosaik OCH bakomliggande tätskikt gör att det inte är så lätt. Lagning av tätskikt, byte av trasiga mosaikbitar, omfogning. Inte så kul alls! Visserligen finns kortling bakom så tekniskt skulle det konstruktiva inte vara något problem. Men nej, det är för mycket lagningsarbete för att det ska vara lättgjort.

   Men det bevisar bara att jag måste stå bakom en hantverkare för att se att det görs som jag tänkt och ritat. Här har rörmokaren ansett sig ”förbättra” min tanke utan att förstå vad det förde med sig. Arkitekter betraktas av många hantverkare vara ”besvärliga” då de har idéer – kanske annorlunda än de gängse lösningarna. Men tro mig – vi behövs för att allt inte ”bara ska bli”. Och då tänker jag mest på offentliga byggnader, hemma får väl folk ha hur de vill. Men, ibland ”bara blir” det ändå trots arkitekttankar bakom – som i mitt eget badrum. Handdukarna får jag se till att placera på annat sätt än tänkt. :-(

   Du anar inte hur många sådana här resonemang jag har med min andra hälft. Han har teknisk utbildning, inte estetisk och formgivarmässig utbildning. Diskussionens vågor kan pågå väldigt länge. Kanske är det därför saker och ting tar tid att få till här…

   Gilla

   • Lätt är det inte men tydligen inte omöjligt,, jag skulle tycka att det är värt det istf att du går och retar dig varje gång du ser det. Du har tankar om hur det ska se ut och då tror jag att du ska vara noga med att genomföra dem.

    Jo, jag kan ana diskussionerna. Jag har heller ingen utbildning åt det hållet, men jag läser på och tänker efter och litar på mitt estetiska öga. Det har hänt att jag har försökt strunta i att vara så noggrann men det straffar sig. Och ja, det tar tid. Suck.

    Gilla

 2. Usch så jobbigt! Förstår verkligen problemet. Även om jag håller med, det är ett i-landsproblem.

  Gilla

 3. Kan asymmetrin balanseras av något annat? Det går att få till nåt ibland, nåt som kan bli lite lekfullt… asymmetri som knorr…

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.