Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Söta katten

5 kommentarer

sota-katten
Idag, på höstdagjämningen, har den här söta katten bott här på gården med oss i 14 år. Det är vi glada över och igår firades hon med en ”kattårta” med kattgodsaker. Och nu när det är skördat runt omkring är det lättare att hitta egen föda, alltså möss som blivit oroade ute på åkrarna och söker sig hit. Hon har galant klarat av livet på gården. Värsta händelsen var nog när hon stod öga mot öga med en räv. Den natten ryckte husse in för akut hjälp.
sot-katt
En fjortis alltså. Självständig och kärvänlig på samma gång. Hon kurrar och ser på mig med kritisk blick. Inställsamhet är inte vad jag önskar mig. Fin som bara den tycker jag.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 thoughts on “Söta katten

 1. Hon är en trivsam misse, som smyger runt i stugan och på gården (i universum)! Och en ovärderlig hjälp så här års! På vårt gärde skördas det för fullt så musinvasionen är väl på gång. Vi hoppas på grannkatten som tycks ha inlemmat oss i sitt revir, och aktiverat rörelselarmet flera gånger. Jag satt och såg på när hon väntade in en mus och gjorde en störtdykning in i säden – kom ut med en mus eller möjligen sork. Hon skulle nog behöva fler kattkompisar nu. Som två allergiker får vi avstå tyvärr.

  Gilla

  • Att låta grannkatten införliva er gård i sitt revir är inte så dumt, Eva! Fortsätt titta på henne på avstånd och njut.
   Och tro det eller ej men jag såg en stor katt i Dalarna – ett lodjur som sprang över vägen. Det du!

   Gilla

   • Oj, det var mäktigt! Det är sällan man ser rovdjuren, oftare spåren av dom. För en vecka sedan var jag uppe ensam i Vinberget (fäboden) och letade sena kantareller (fanns faktiskt till ett litet kvällsmål till oss). Då såg jag vargspillning på vägen jag gick, men den såg inte helt färsk ut, så det kändes lugnt. Men mäktigt också det. Det finns visst björn däruppe också men det slipper jag gärna se, i alla fall på nära håll.
    Idag har jag sett grannmissen igen, hon såg lite snopen ut i den nyslagna åkern. Men närmare hitåt är kornet fortfarande oslaget, syns från gavelfönstret åt öster. Några kvällar har vi haft ”balmaskinen” åkandes norrut, och jag har lärt känna ett nytt ljud: dunsen när den färdiga balen rullar ut ur maskinen. Lite tryggt landsbygdsljud! Ikväll är det regn och lugn. Och fredag kväll! Trevlig helg i universumet!

    Gilla

    • Det är så annorlunda att bo på landsbygden jfr med stan. Nya ljud, nya djur, nya lukter, nya rutiner, nya kommunikationer, nytt, nytt, nytt och härligt, härligt.
     Ikväll bokföring, haha, lagom kul. I helgen ska innanfönster sättas på plats (om det inte regnar). Njut av helgen!

     Gilla

 2. Underbara katt, håll dig bara undan för räven…
  Hoppas den får många fina år till
  Med vänlig hälsning
  Hans

  Liked by 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.