Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Snabbvisit

4 kommentarer

Nä, jag kunde inte hålla mej från bloggen längre utan gör en snabbvisit. Tulpanen Queen of Night blommar så vackert just nu, se bara:
Queen of night-web
För övrigt är delar av gården lerjord och jordkokor efter drygt 70 meters ledningsgrävning. Återfyllt men ytan är inte färdigpreparerad. Jag vill inte så in gräs som inte hör hit, därför sparade vi grässvålen som lagts tillbaka men måste justeras mera. Det är ett tungt jobb. Lerjord är tungt vare sig den är fuktig eller torr.

Igår, söndag, preparerade jag kökslandet för sådd. I år tänker jag inte ha bråttom som i fjol då kyla och regn kom efteråt vilket innebar att många frön ruttnade bort och jag tvingades så om. Det blir nog bra med det där i år. Ute gal göken, lärkan drillar, näktergalningen håller på och vi har faktiskt haft trandans ute på åkern.

Och gissa om vi är intresserade av att se hur stor vattenförbrukningen blir per månad. Jag har aldrig levt med vattenmätare tidigare eftersom jag har haft tillgång till egen brunn eller bott i lägenhet där vattenförbrukningen ingått i månadskostnaden. En ny era i gårdens historia har inletts. Och jag kan fortfarande tycka att det är knäppt att spola toaletten med friskt och rent vatten, där skulle jag gärna se en annan lösning även om vi i Sverige inte behöver snåla med rent vatten. Hur bra har vi det inte!

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 thoughts on “Snabbvisit

 1. Alternativet till vattenklosett är förbränningstoalett. Då har man ren aska att gödsla med.

  Gilla

 2. Det finns en snålspolande toalett som är lite dyrare men i alla fall. Moderna duschar och kranar är ju också mer snålspolande då de blandar vatten med luft, inte alls dumt, och duschar skall man testa, de spolar olika, faktiskt! Tack för din fina kommentar på min blogg!

  Gilla

  • Tyckte om din beskrivning av när potatisen sattes i landet med italiensk touch :-)
   Vi väljer ju ny toastol och duschblandare till i nya badrummet, de är mer vattenbesparande än de gamla.

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.