Personlig patina

Jag har bara köpt två böcker på bokrean detta år. Den ena ser ni här:
bokrea 2016
PATINA. Långa liv & årgångshem.
Den här boken talar till en direkt och är så långt från shabby chic man kan komma. Med vackra fotografier och finstämda personporträtt av Petter Eklund. Något annat än att läsa inredningsbloggar och vackra instagramkonton. Här presenteras tolv människor som kommit långt upp i åren och skapat sig personliga hem med inbodd skönhet, hem som vittnar om rika och aktiva liv.
patina3
patina1
patina2
patina4
patina5
Jag tycker om att besöka författarhem och konstnärshem som upplåts som museer. Från olika epoker. Men de hem som visas i boken PATINA lär inte komma att upplåtas som museer framöver även om det är namnkunniga människor som just nu bebor dem. Så bra att de är dokumenterade i ord och bild.

.

7 reaktioner till “Personlig patina

  1. Håller verkligen med dig! Det är lätt att dras med i allt vitt och strikt som finns i hem &interiörtidningar, men personligen blir det i mitt tycke) opersonligt och sjukhusaktigt. Det är vackert och nästan modigt när folk vågar avvika från de gällande normerna. Men mycket, mycket mer personligt och nära!

    Gillad av 1 person

    1. Äldre människor med lång livserfarenhet är inte så ängsliga av sig, sneglar inte på hur andra gör. Jag gillar gammalt folk!

      Gilla

  2. Underbart att se att allt inte måste vara modernt och trendigt! Känner mig välkommen i detta som är hem och inte bara fasad.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.