Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Så klart det nu kan bli

Lämna en kommentar

Sommaren 2015 blev det klart med fönsterrenoveringarna här på gården. De har betats av i långsam takt men nu är alla fönster genomgångna.
fönsterrenovering0
fönsterrenov mjölkrummet
fönsterrenov mjölkrum
De sista fönsterbågarna fick sin översyn den värsta av somrar då det gäller väder. Det kom hällregn, skurar eller stänk väldigt ofta och allt måste då täckas. Det är inte lätt för linoljefärg att torka under sådana förhållanden så arbetena drog ut på tiden. Och vi ville ha det klart till julisemestern. Det blev klart! Halvan har varit en klippa – tålmodig och systematisk och det då oinredda annexet har varit fönsterverkstad. Men en sommar lika den som var hoppas jag slippa igen. Det var den värsta sedan jag flyttade hit kan jag säga för det var mycket som sammanföll till det sämre. Framöver kan det bara bli bättre!

Men visst finns det alltid något att göra med de gamla husen då man har en gård. Lite röd slamfärg här och där brukar jag måla varje sommar så även mjölkrummet på bilden ovan. Det är bättre att ta lite åt gången än en hel, stor byggnad under samma säsong tycker jag.

Det här gångjärnslösa ladugårdsfönstret har en spännande konstruktion. Säkert en lokal lösning. Vi har delar av en lokal byggnadstradition här som vi månar om att bevara. Bara för att det är så häftigt!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.