Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Eldragning

3 kommentarer

En del av helgen ägnades åt eldragning. Det är vita, blå, bruna, svarta, gul-gröna eltrådar som drogs kors och tvärs ;-) De flesta drogs till den blivande elcentralen. Tanken är att vi ska ha el indragen till golvvärmen i badrummet som ska anslutas nu på fredag av elektrikern som monterade den. Hittills har vi tagit all el till annexet via kabel från tvättstugans elcentral.
el1
dragtråd
Dragtråden var till stor nytta, en enkel men smart uppfinning. Annexet är inte stort så hela dragtrådens längd på minst 15 meter behövde aldrig nyttjas. Det var bara en gång det kinkade ordentligt trots att koppartrådarnas ändar var tejpade med eltejp för att glida bra. Min uppgift var alltså att hjälpa till att dra, inte mer än så.
elen
elskåp
Den blivande elcentralen med de många eltrådarna. Elcentralen sitter i apparatrummet.
rör
När jag ändå är igång med bilder på installationer kan jag lika gärna visa något av mer av installationerna.  I väggen syns rörkopplingar och anslutningarna till badrummet.

En av ändarna på potentialutjämningslinan är den vajer som tvärar bilden, den andra syns inte. De ska fästas båda två i potentialutjämningsskenan som skymtar nertill. Linan ligger ingjuten i betongplattan och meningen med potentialutjämningssystemet är att reducera spänningarna mellan olika punkter i huset, i första hand för att ge skydd mot elchock. Potentialutjämningen ska också skydda utrustning och apparater mot skada, funktionsstörningar och nedsättning av funktionssäkerheten.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Eldragning

  1. Där gäller det allt att hålla tungan rätt i mun!

    Gilla

  2. Det här med el är ett helt företag, all heder till elektriker som får till det på ett snyggt,bra och säker sätt! Det närmar sig!

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.