Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Brandfilt

11 kommentarer

brandfilt1
Det är ett nödvändigt gott att ha en brandfilt på varje våningsplan. Här har vi en brandfilt stiligt förpackad och hängande på väggen intill kaminen. På övervåningen finns en likadan. Det var en bra julgåva för några år sedan av välmenande släktingar. Det tackar vi för! Var den kommer att hänga när kammaren är färdig blir en senare fråga. En väl synlig placering känns riktig.
brandfilt2
Brandvarnare finns förstås på varje våningsplan. Det här är billiga åtgärder för alla eventualiteter.
Utöver detta har vi en lång brandslang kopplad till ett tappställe som snabbt kan öppnas på nedervåningen.
Ytterligare en säkerhetsanordning skulle vara en repstege för att ta sig ut genom ett fönster på övervåningen om det brinner på bottenvåningen. En så´n ska jag se till att köpa.

Hur ordnar ni brandsäkerheten?
.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

11 tankar om “Brandfilt

 1. Verkligen en fin brandfilt! En sån skulle matcha min släckare… Den röda är bara för mycket när den skall hänga på synlig plats.
  http://sunebroman.blogspot.se/2014/11/black-powder.html

  Gilla

  • Rött kan ju vara bra i offentliga lokaler som ingen är helt känd med. Din svarta pulverbrandsläckare är verkligen vacker förutom att den har en bra funktion. Kanske är det en sådan vi bör investera i…

   Gilla

 2. Repstegar brinner! Metall tror jag ar battre, permanent installerat mot vaggen. Fast rep ar battre an luft! Kanske ni kan fixa en med metallkedjor och metallror, sa man kan rulla ihop den pa samma satt som en repstege?

  Gilla

 3. Förutom skumsläckare i varje rum är väl nästa steg en branddamm någonstans nära husen och ett par rediga pumpar (en av dem handjagad ifall den elektriska inte vill fungera)? Även om ni har kommunalt vatten vet man ju aldrig när den kan fallera.

  Gilla

 4. Tokyobling och queensberrypipdalesford – repstege blir, om den införskaffas, för engångsanvändning och då placeras den från ett fönster så långt från brand och brandrök som det går. Samtidigt är det inte helt lätt med gammeldags fönster med innerfönster vintertid som detta hus är utrustat med. Kan vara svåröppnat på vintertid då det är störst risk för brand :-( Ändå tycker jag att det skulle kännas tryggt med en repstege.

  Gilla

 5. Repstege, brandvarnare på varje plan, men hoppsan, har glömt brandsläckaren!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.