Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vitrinskåpet

10 kommentarer

skåpet
I övre farstun står skåpet á la 80-talet. Skåpet som under sommaren får prickigt tyg som solskydd för här ligger den blekande  morgonsolen på väldigt starkt. Skåpet har fått en flerårig tillfällig plats här.
skåp
Här inne döljs min naturaliesamling av växter och stenar. Och lite annat ryms också på ett hyllplan.
Till julen töms övre halvan och där kommer skålar och fat med allsköns godis och karameller. Superställe eftersom det är liiite otillgängligt eftersom man inte rör sig här varje del av dagen och dessutom är det svalt eftersom att i farstun hålls temperaturen nere då dörrarna ut till den stängs. Choklad kladdar inte i den temperaturen.
succulenter
På fönsterbrädan står suckulenter som trivs då det är svalt. Mer sol ska de egentligen ha under vintern men de verkar hur som helst trivas med sitt läge. Att vistas här är så mycket bättre än att vara placerad ovanför en radiator. Apropå temperatur så har frosten slagit till rejält i veckan. Det är en mycket vacker morgon idag med sol  över vitt, frostnupet gräs…

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

10 thoughts on “Vitrinskåpet

 1. Läckert med ett karamellskåp!

  Gilla

 2. Man vill titta in i skåpet.

  Gilla

  • Ibland kikar jag in på mina frön, kottar, pollen, blad, nötter, frukter (finast till färgen är eukalyptusfrukterna). Eller stenar och sand från olika håll och kanter. De modernaste är två färggranna betongfragment från Berlinmuren men även en bit parisk marmor finns där. Det bor en samlare i mig :-)

   Gilla

 3. Så snyggt skåp! Gillar det jättemycket. Passar så fint där det står till trappen. :-)

  Liked by 1 person

 4. En kjølig gang er alltid praktisk. Jeg har et veldig lite kjøkken så i gangen står det et skap som skafferi. Håper jeg snart får bygget meg et riktig skafferi.

  Gilla

 5. ”Gangen” på norsk er det første rommet du kommer inn i et hus i eller det lange rommet hvor du finner dørene inn til f.eks alle soverommene. Godt forklart? Blir vel omtrent som ”farstun”?

  Gilla

 6. Og skafferi skal jeg ha i et eget rom inntil kjøkkenet. Har to små bad som må pusses opp. Det ene får bli skafferi i stedet.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.