Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Höstgult

6 kommentarer

Helgen gick och vi satte innanfönstren på plats. Det tog rikligt med tid då samtliga rutor putsades. När det är färdigt lägger sig lugnet i huset. Vindbrus och fågelljud hörs inte längre in. Inte ens tranornas trumpetande på avstånd når in. Vi har fortfarande två av dessa stora fåglar kvar här på åkrarna. De äter korn från den skördade veteåkern inför flytten söderut.
trådgardin1
För första gången sedan långt tillbaka kom 70-talets trådgardiner upp i kammaren. De satt här vid flytten hit och jag ogillade dem starkt men tvättade dem och pulade ner dem i en textillåda på vinden. Nu har jag förändrats och dessa tunna saker hänger på plats igen :-)
trådgardin3
70-talsmatta
En plastmatta, även den i 70-talsanda i brunt, orange, svart och vitt inköpt i somras på Erikshjälpen, fick sin plats i köket.
innanfönster på plats
Men på övervåningen blev allt som det var i våras då innerfönstren togs ut.

Vi kör uppvärmning i fyra steg på hösten då kylan börjar komma och innan elradiatorerna körs igång.

1. byter till vintertäcken
2. sätter in innanfönster
3. eldar i kaminen
4. använder elektrisk värmedyna

Det är en förnöjsam tågordning. Har man värmedyna kan man hålla rätt låg temperatur i sovrummet. Dynan slås på 1/2 – 1 timme före isänggåendet och slås av ganska snart efteråt. Steg två har alltså inträtt i helgen.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Höstgult

 1. Ja är det inte fantastiskt hur smaken kan förändras med tiden? Man är mer påverkbar och flexibel än man tror (vill tro).

  Gillad av 1 person

 2. Det varmt höstgula är fantastiskt! Själv har jag ett par vackra gula handvävda gardiner i linne. De har ränder i glesa partier i vitt. När man hänger upp dem blir de signalgula till min stora sorg. Kan hända att de lämpar sig bättre till våren, i ett klarare ljus. Men jag har ju en vävstol, hrm……………. men visst är det förunderligt hur man kan ändra sig!

  Gilla

  • Visst är det bra att man kan ändra sig i vissa frågor. Inget är skrivet i sten. Men att ta fram trådgardinerna som är av konstgjord kvalité är kanske att gå för långt, haha… ;-)

   Gilla

 3. Hej! Du kan kanske hjälpa mig med en sak? Vi har köpt en gård och ska snart sätta våra innanfönster på plats. Jag har dock inte förstått vilket som är det bästa sättet att förhindra kondensbildning. Hur gör ni?

  Gilla

 4. Tack så jättemycket!

  Gilla