Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Klassiskt badkar

4 kommentarer

Jo men, det var ett badkar som hämtades hit till gården igår.  Mer är det inte. Ett badkar i 3,5 mm emaljerad stålplåt. Det känns rejält. Kaldewei Classic duo med Comfort level.
atn1024_Classic Duo upp
Det badkar jag redan långt tillbaka bestämde till Universumet ser ut som ovan. Ett inbyggnadsbadkar utan jetstrålar hit och dit. Ett badkar att ta det lugnare i, att läsa lyrik i, att ta ett elementärt bad i eller kanske tvätta en trasmatta ;-) 30 års garanti utlovas! Badkaret från Kaldewei är formgivet av Sottsass Associati upptäckte jag när jag väl bestämt fabrikat och form. Kul med ett arkitektdesignat badkar här på bondgården. Ettore Sottsass var stor, då jag läste arkitektur, som grundare av postmodernistiska Memphisgruppen som ville något helt annat än funktionalismens design. Jag som egentligen föredrar Bauhaus om man säger så. Men som tur är är detta badkar verkligen härligt osmyckat. Jag vill också nämna att återförsäljaren Langenfeld har varit mycket tillmötesgående.

Och, titta vilken reklamfilm med badkarets ingående material som tema, haha…

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 thoughts on “Klassiskt badkar

 1. Ja, det var en reklamfilm som heter duga det. Fast inte var det mycket badkar i den inte :). Du får en bra kant på ditt badkar. Att ställa saker på. Ville också haft ett långt badkar, men det fick ju inte plats här. Men nu närjag har det jag har måste jag säga att jag är mycket nöjd.

  Gilla

  • Asta, jag har tittat rejält på ditt badkar och tycker om det. Har prövat att bada i sittbadkar och det var minst lika komfortabelt som ett liggbadkar. När ett kar troligen ska in i mitt föräldrahem funderar jag på just ett sittbadkar. Så det så!

   Gilla

 2. Åh vad härligt med badkar! Längtar starkt efter ett jag med… Kram

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.