Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Tydligare rum

3 kommentarer

Så här är läget med bygget just nu.
begynnande badrum
I blivande badrummet har väggarna klätts med OSB-skivor som ska kläs med våtrumsskivor som ska kläs med…
Här under fönstret ska badkaret in.
Alla andra rum har plywood på väggarna.
Just nu står arbetena still i väntan på dörrleverans och golvmaterial. Men det gör inget, huvudsaken är att rummen är på gång…
Och att den duktiga byggfirman bokat in ytterligare tid här.

Därinnanför håller ett badrum på att växa fram.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Tydligare rum

 1. Så spännande! Och vad du måste längta.

  Gillad av 1 person

 2. Så himla roligt att följa! Har du tid och lust att förklara varför du valt OSB bakom våtrumsskivorna och plywood på resten av väggarna? Ska du ha synlig plywood? (antar att vi kommer få veta i sinom tid men jag funderar väldigt mycket på olika skivor just nu så vore intressant att höra :)

  Gilla

  • Ja, plywoodskivorna ska vara synliga. Den kvalitén är dyrare än OSB och bygghantverkarna är vana att arbeta med OSB+ våtrumsskivor så det fick bli så. Mer genomtänkt än så är det inte :-) Sen är det detta med limmer. Spånskivor innehåller mycket lim, OSB mindre och plywood minst av dessa tre om jag fått rätt info. Vanliga gipsskivor faller bort i våtrum eftersom pappytskiktet kan mögla. Och för min del även i de andra rummen – där ska bli furu så det sjunger om det ;-)

   Gilla