Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Skimrande skönhet

10 kommentarer

elegans
Denna juli månad har jag åkt omkring en hel del. Det här är en av skönheterna jag mötte på en längre utflykt. Kunde inte låta bli att stanna för att fotografera. Försökte leva mig in i hur det är att sitta på glasverandan en våning upp där solen sken in denna sommarkväll. Det måste vara hänförande. Och någon verkar bry sig om detta ”glashus”. Det känns bra.

Nu är det mer jordnära saker som bör tas itu med – kökslandet och djungeln i perennträdgården. Sommaren har varit sval och blöt men oj så det har växt!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

10 tankar om “Skimrande skönhet

 1. Är det i Ångermanland eller hälsingland du varit? Får för mig att det är där någonstans..

  Gilla

  • Jamen jag har varit lite varstans, även där du föreslår. Men just det här huset finns i Jämtland, ganska nära Ångermanlandsgränsen :-) Inte alldeles fel gissat!

   Gilla

 2. Vilket fantastiskt hus! Men så många rutor att putsa…

  Gilla

 3. Det var ett fint hus. När vi var och letade hus så tittade vi bland annat på ett med två glasverandor, men det var inte i närheten av det här huset. Det där är ett jättehus!

  Gilla

 4. Jag känner detta hus! I den vänstra flygeln hade vi vävkurs, åtta damer och vår vävlärare. Det var mor och far i huset på bilden, sonen med familj i flygeln, den högra flygeln hyrdes ut till två familjer. Där fanns mjölkkor och all brukades. Det byggdes under en tid då bönderna, de som ägde skog, ville visa sin rikedom genom snickarglädje, storlek och mängden fönster. Finns ett antal på denna plats, och ett antal i en närbelägen by. Fantastiska hus. När jag gick på kurs var det andra ägare, de hade alltid projekt på gång för något av husen. Nu är det tyvärr mycket att göra på denna gård. Du har varit precis i mina trakter!

  Gilla

 5. For en vakker arkitektur. Og for et tidkrevende og intenst arbeide med utskjæringene det må ha vært !

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.