Skimrande skönhet

elegans
Denna juli månad har jag åkt omkring en hel del. Det här är en av skönheterna jag mötte på en längre utflykt. Kunde inte låta bli att stanna för att fotografera. Försökte leva mig in i hur det är att sitta på glasverandan en våning upp där solen sken in denna sommarkväll. Det måste vara hänförande. Och någon verkar bry sig om detta ”glashus”. Det känns bra.

Nu är det mer jordnära saker som bör tas itu med – kökslandet och djungeln i perennträdgården. Sommaren har varit sval och blöt men oj så det har växt!

.

10 reaktioner till “Skimrande skönhet

    1. Jamen jag har varit lite varstans, även där du föreslår. Men just det här huset finns i Jämtland, ganska nära Ångermanlandsgränsen :-) Inte alldeles fel gissat!

      Gilla

  1. Det var ett fint hus. När vi var och letade hus så tittade vi bland annat på ett med två glasverandor, men det var inte i närheten av det här huset. Det där är ett jättehus!

    Gilla

  2. Jag känner detta hus! I den vänstra flygeln hade vi vävkurs, åtta damer och vår vävlärare. Det var mor och far i huset på bilden, sonen med familj i flygeln, den högra flygeln hyrdes ut till två familjer. Där fanns mjölkkor och all brukades. Det byggdes under en tid då bönderna, de som ägde skog, ville visa sin rikedom genom snickarglädje, storlek och mängden fönster. Finns ett antal på denna plats, och ett antal i en närbelägen by. Fantastiska hus. När jag gick på kurs var det andra ägare, de hade alltid projekt på gång för något av husen. Nu är det tyvärr mycket att göra på denna gård. Du har varit precis i mina trakter!

    Gilla

    1. Så trevligt, du känner till och hör ihop med dessa vackra trakter!!! För det är inte bara husen som är fina, landskapet i sig är njutbart.

      Gilla

Kommentarer är stängda.