Drönare

Har ni drönare som flyger över på låg höjd där ni bor? Ni kanske har en egen quadrokopter?
drönare_illvet.se
Bild hämtad här.

Här har det hänt några gånger i år. Det känns inte helt bekvämt. Att bli fotad/filmad av någon okänd bakom spakarna. Motorernas surrande hörs så vi märker quadrokoptern och på kvällen ser man även varningsljusen. I lördagskväll var två drönare ute och flög och plötsligt buklandade den ena på den plöjda åkern med ett moln av jorddamm som sprutade. Lite senare kom en man med två minderåriga barn körande i full fart genom kohagen med en fyrhjuling för att hämta den. Nu vet vi vem som leker.

Drönare har gått från att vara del av ett krigsmaskineri till att vara teknikleksaker (för män). I en framtid kanske drönare blir en nödvändighet för alla. För inspektion av besvärlig terräng och konstruktioner, för varuleveranser – you name it. Jag väntar på den dag luften surrar av drönare i mängd som far kors och tvärs. De kommer att överrösta syrsorna i augustikvällen. Men visst vore det kul med ett aktuellt flygfotografi över gården att rama in!

.

6 reaktioner till “Drönare

  1. Jeg liker heller ikke lyden av droner. Nabogutten har en med en grusom lyd som skjærer i øret. Praktisk er det likevel. Jeg skal få låne den til å inspisere taket her siden huset mitt har fire etasjer.

    Gilla

  2. Allting med måtta och förstånd. Verkar väldigt rolig att leka och få fina och oväntade landskapsfoton med, men samtidigt vill man inte ha en sådan flygande ovanför sin tomt.

    Gilla

  3. Såg en film när jag var på hjärt lungräddnings utbildning. När larmet gick om hjärtstillestånd skickades en drönare ut och den hade med sig en hjärtstartare. Blir detta verklighet så kan det rädda många liv.

    Gilla

Kommentarer är stängda.