Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Tack Siv!!!

11 kommentarer

Jag har fått hemvävda och handfållade gardiner. Enbart genom att titta in på den här bloggen har Siv bestämt att jag skulle få två par olika gardiner som ingen av döttrarna, som jag känner, ville ha. De lever gardinlöst. Deras mormor har vävt gardinerna. Jag har satt upp de här två längderna i det gamla köket på övervåningen, det enda rummet i huset med bara ett fönster. Titta så fint det blev:
gardiner2
gardiner1
gardiner7
Handvävt och handfållat hantverk. Se på hålsömmen!
gardiner4
tulips
gardiner8
gardiner3
Innan jag satte upp dem sydde jag en kanal upptill, jo på maskin, för att trä dem på gardinstången. Jag valde bort att trä upp dem på ringar. Sen tvättade jag och manglade gardinerna. Det blev hur bra som helst! Stort tack Siv!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

11 thoughts on “Tack Siv!!!

 1. Jättefint! Underbara gardiner. Vilken fantastisk gåva! :-)

  Gilla

 2. Gardinerna kunde inte ha hamnat på ett bättre ställe!

  Gilla

 3. Äntligen en blogg som handlar om det som snurrar i mitt huvud,eftersom att jag och min familj bor i ett hus som i grund utförande byggt 1885 0ch utbyggt 1922. Vi ska i ett sunt och makligt tempo ta det tillbaka till sitt ursprung. Det är renoverat under 80-90talet inte i husets anda tyvärr. Läs gärna min blogg.

  Gilla

  • Trevligt att du hittat hit och gillar det du läser!
   Jag vill visa på möjligheten att ta hand om ett älskat hus utan att förändra det med alltför moderna byggmaterial och färger. Även ett litet hus med sina ekonomibyggnader kan vara värda att vårda! Det är ganska stora skillnader i sättet att se på sina gamla hus i olika delar av landet.

   Lycka till med ditt röda hus!

   Gilla

   • Tack för kommentar och tips om widget. Gårdshuset är absolut ingen bagarstuga och har aldrig varit. Det uppfördes någon gång runt 1922 vilket innebär att det byggdes i sammaveva som bostadshuset byggdes ut. Antar att det byggdes för generationsboende. Det med tanke på att samma familj ägt alltihop sedan 1915. Gårdshuset har inte abvänts som boende sedan 1950-talet. Det är allt vi. Hon vi köpte av var inte ett dugg intresserad av kulturhistoria eller sina egen för den delen. Så informationen är knapphändig. Det vi fått veta är av en 90årig man i byn. Han minns bara familjen som tog över från 1915. Hans minnen sträcker sig nog från sent 30tal. Obbola är en ö i västerbotten uppbyggt runt ett pappersbruk och bondesamhälle. Han som byggde ut 1922 var snickare det förklarar fynden i gårdshuset. Inlägg om gårdshusetkommer längre fram. Vi fokuserar på bostadshuset i första hand. Gårdshuset kräver en hel del yttre renovering för att det ska gå att använda som gäststuga i framtiden. Det måste lyftas i hörnen och taget behöver fixas och isolering mm. Det får just nu stå tillbaka men det är en skattkammare iallafall :)

    Gilla

 4. Mamma skulle har varit glad om hon vetat att gardinerna kom till nytta! Hälsar Siv (Det är alltså mina döttrars mormor som vävde gardinerna.)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s