Barrträd

jul0
Vi köpte en gran och klädde den. Den barrar. På bilden är halmstjärnan ur led. Men jag trivs med vår gran. Den står i kammaren som kommer att bli nästa rum att ta tag i. Kanske under året som kommer…
jul2
Glaskulor, flaggspel, blänkande girlanger, lite halmslöjd och elektriska ljus pryder granen.
jul5
Hyacinterna samsas med katten om platsen på fönsterbrädan. Det är rätt trivsamt. Lite snö har fallit, mycket sol har lyst och kylan har varit stark. Rimfrosten har tidvis förskönat vissa fönsterrutor med vackra frostrosor.
Bohuslän
Så här trivsamt kunde julförberedelserna gå till i början av 1900-talet. En man och en kvinna klär en liten julgran i ett vardagsrum. Troligen är det Hjalmar Flodstrand, Munkedal, med fru som blev förevigade någon gång mellan 1904 – 1914 i Munkedal, Foss. Källa: Bohusläns museum. Jag hittade bilden här. Ibland kan jag sakna den här typen av dokumentärfotografier från mitt eget hem.

.

.

8 reaktioner till “Barrträd

  1. Fint i granen! Framförallt så hamnar man själv sällan på bild eftersom jag iaf oftast står bakom kameran.

    Gilla

  2. My family came from the Munkedal area and moved to America in 1892. Our original name was Flodstrand. My great grandfather was also named Hjalmar Flodstrand. They changed the last name to Floodstrand when they came to America.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.