Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Modernitetens hyreslängor

5 kommentarer

Så´nt här gör mig glad!
åkerhus2
åkerhus
åkerhus3
åkerhus4

Titta vilka spännande utsmyckningar de här fasaderna har! Det gick inte att åka förbi de här flerfamiljshusen då ljuset var rätt, det var bara att stoppa och hoppa ur.  Husen med putsade fasader och en modernistisk färgsättning i geometriska fält, uppfördes i slutet av 1950-talet och arkitekt var Per Gösta Eriksson. Formspråket skulle spegla samtid och framtidsanda. Och var hittar man de här fina husen då? Jo, i Åkers styckebruk. Husen är relativt nyrenoverade. En eloge till fastighetsägaren som inte förvanskade dem! Även neonskylten finns kvar, den nya företagsskylten har  försökt underordna sig fasaden genom att hålla sig i höjd till den vita putslinjen.

reklamskylt

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Modernitetens hyreslängor

  1. Ja visst är det kul när folk bryr sig om att anstränga sig lite mer än vad som krävs – både den som en gång i tiden byggde och den som bevarar gör sitt till för att göra världen lite bättre…

    Gilla

  2. Verkligen snyggt, sånt blir man glad av att se!

    Gilla

  3. Härligt! Och nostalgiskt…

    Gilla