Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Säsongsslut

2 kommentarer

Det är skönt att odlingssäsongen är slut. Var sak har sin tid. Det är rätt behagligt att rensa ogräs och gallra i kökslandet men att göra detsamma i den inte lika strikt ordnade perennträdgården är inte lika lockande. Snart är det över ;-) Det första året som gått har jag inte haft trädgården fylld, den får ta sin tid att ”växa fram”. Långsamhetens lov även där. Men det innebär att öppen jord gett ogräsfrön möjlighet att gro.
perenntrg3
De många plantorna alunrot med olika bladfärger vi fick för ett par veckor sedan, har kommit i jorden. Solen lyser vackert genom bladverket.
perenntrg1
Mitt fackelblomster klarade flytten hit bra och trivs som om den inte stått någon annanstans.
perenntrg2
Nu är det behagligt att sitta här med kaffemuggen i hand. I juli var det för varmt vid väggen. Vinrankan har inte växt upp så den kan ge skugga. Än. Fortsätter den att trivas och må får vi väl bygga en pergola vid väggen ;-)  Backtimjan och kattfot trivs här. Från stolarna vid väggen kan man se att det fortfarande blommar…
vallmon
…lite längre bort. Jag strödde ut massor med vallmofrön i halva landet i somras för att täcka in de öppna jordytorna så länge. Det har varit lång blomning av vallmor i olika färger ända fram till nu.
vallmo
*
vinterkyndel1
Och vid kryddlandet vid tvättstugan blommar vinterkyndeln så skirt och länge. Den har jag haft många år nu och blivit väldigt förtjust i. Ananassalvian ser inte ut att hinna blomma. Temyntan visar några senkomna violetta tufsiga toppar.
vinterkyndel2

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 thoughts on “Säsongsslut

  1. Jag tycker det ser jättemysigt ut hos er!

    Svar: det är väl antagligen räven eller minken som varit framme och dödat våra fjäderbeklädda vänner. Men i kväll hittade vi ett litet hål där den troligen har tagit sig in men det har vi täppt till nu och kan bara hoppas att de resterande 12 klarar sig…

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s