Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Myggfönster

3 kommentarer

Hur har ni det med myggfönster denna varma sommarhalva?

Här i Universumet finns två typer. Dels den lite mer permanenta lösningen med myggfönster som kan sitta i hela sommaren. Fönstret är fastskruvat med gångjärn på insidan och den yttre glasbågen kan regleras i öppningsgrad och då förstås även stängas.
myggfönster5
myggfönster1
Vi använder järnskrokar av olika längd och vinkork för att ställa upp fönsterrutan.
myggfönster2
En ganska oförarglig lösning. Enda nackdelen är att myggfönstret sitter i under lång tid eftersom myggfönstret är fastskruvat.
*
myggfönster4
I sovrummet har vi en annan lösning. Där är myggfönstret löst och placeras i falsen där ytterbågen finns. Då myggfönstret placerats där drar man åt sig ytterbågen med ett snöre som knyts i fasta fönsterhaken.?? Det går inte att reglera öppningens storlek. Fördelen är att konstruktionen är lätt, den väger inte mycket och kan därför enkelt tas bort.
myggfönster3
Myggfönster behövs verkligen i sovrummet eftersom man vill kunna ha lampan tänd för att kunna läsa. Saknas insektsfönster surrar de små liven snart vid lampan annars. Och öppna fönster behövs för att inte förgås i varma sommarnatten…
(Lösningen med kardborreband har jag kollat på men insett att det blir inte så fint här för fönstren är målade umbragröna och de vita kardborrefästena  på karmen skulle lysa alltför mycket.)

Här har vi rätt så behagligt inne i huset med hjälp av öppna spjäll och fönster med myggnät.
.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Myggfönster

  1. Version 2 känner jag igen från mitt föräldrahem. Sommartid satt flugfönstren alltid i under dagtid. På natten var fönstren stängda på nedanvåningen. I sovrummen på ovanvåningen använde vi inte flugfönster.
    Har tännkt att göra flugfönster till projekthuset på landet och då använda samma infästning som innanfönstren.

    Gilla

  2. Vi har lösa myggfönster och de sitter i när vi är på torpet på somrarna. I år fanns det inga mygg, förunderligt nog, men nu i höst lär det behövas i sovrummet då maken alltid vill sova med öppet fönster.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.