Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Motsägelsefullt

4 kommentarer

Tänka att jag i grunden kan ogilla något som är så vackert. Det är underskönt med blommande slån, de gräddvita skyarna som nu står så skönt på åkerholmarna mitt i åkerjorden. Som blommar i brynet till hagarna.
slån
Slån som är den värsta av växtlighet som intar tidigare betad mark.  Så vackert på avstånd eller alldeles intill i en vas. Som gör min bara hud strimmig av blod efter riv från taggarna. När jag vill avlägsna delar av dessa buskage som invaderat hagen.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Motsägelsefullt

 1. Fina vårbilder till mig där jag sitter i Paris och saknar torpet!

  Gilla

 2. När jag först flyttade till Uppsala verkade det lummiga landskapet nytt och spännande, och de vackra vita skyarna på avstånd var ett okänt nästan exotiskt inslag! Nu har jag nästa vant mig vid slätten och blåsten och slåss också mot de här hemska snåren som tagit över halva trädgården.. Men jo, just nu för en kort stund så känner man sig ju lite förlåtande :)

  Gilla

  • Exakt så Anna! Mina första möten med blommande slån var på Mälaröarna, exotiskt, oförglömligt i de varma vårvindarna. Snyggt och acceptabelt på avstånd – helt klart.

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.