Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Gångbart

Lämna en kommentar

entre2

I gattet mellan ladugården och sädesmagasinet står ateljén. En rönn har planterat sig där invid en stor sten. Någon har för länge sedan försökt ta väck den men istället kom den igen med flera stammar. Själv gillar jag den – särskilt när det ljusgröna bladverket slår ut och senare då bären lyser röda.

entre1

Den gamla entrétrappan av naturstenar finns kvar. Den största stenen i mitten är högst och kantigt rund med ett antal stenar i ring runt om. Vi flyttade ut stenarna 70 cm då huset byggdes om och det bara för att golvnivån därinne blev högre än tidigare då betonggolvet som fanns där byttes till ett isolerat trägolv. Trägolvet ligger på träbjälkar med isolering i trossbottnen. Det nya golvet kom ett steg högre vilket vi löste med en ”brygga” av lärkträ längs husets entrésida. Därför utflyttning av entréstenarna. Bryggan är 70 cm bred och där har sitter vi ibland och fikar på helgerna. Fast nu när den inhägnade perennträdgården är klar, blir nog den givna platsen där om vi vill ha sol. Det är underbart att ha så många fikaplatser som vi har att välja mellan beroende på väder och vind!

gång av brädor

Senare blev två brädor en gång att använda då gräsytan blir lite lerig ett par gånger per år. Svårare än så behöver det inte vara! Det är ett gammalt sätt att ta sig fram torrskodd över gårdstun i vårt skogrika land. Jag är mån om att bevara det äldre sättet framför att lägga ut stenar eller plattor just här. Brädorna har drygt 10 år på nacken och byts lätt då de är helt slut.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.