Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Reda-behållare av glas

9 kommentarer

Har man lösa glasbehållare eller för den delen lite senare tiders plastbehållare och vill använda dem i sitt kök så kan man snickra ihop förvaringsfack för dem.

Reda-behållarna är jättebra att ha intill spisen för att kunna ta någon matsked mjöl till såsen, salt, socker, nötter eller vad som passar. Ursprungligen tänkt för det lilla funktionalistiska köket. Så skönt att slippa ta fram hela mjöl- eller sockerpåsen. Snygga är de också. Bakom det röda locket har jag torkade äppelringar. Godis!

Här har vi turen att vara försedda med en hel pappkartong med reservbehållare.  Vem vet, kanske kommer de till nytta i ett annat kök som vi ska arbeta med framöver…

Jag tog överskåpets bredd och ritade upp hur jag ville ha behållarna ordnade. Mellanväggarnas tjocklek gav sig genom att dra bort behållarnas bredd och dela in resterande mått i antalet mellanväggar. Så´nt föredrar jag att göra med blyertspenna och linjal.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

9 tankar om “Reda-behållare av glas

 1. Håller med, gillar dem så mycket. Uppväxt i ett 70-talskök och på 70-talet hade man också sådana behållare även om de då var i plast. Men har velat ha sådana sedan dess. Har ett utrymme i vårt kök där jag ska fixa till te- och kryddförråd och där en del ska vara sådana behållare. Ett lite grundare utrymme dock så jag var så glad när jag hittade 13 cm djupa glasbehållare på Tradera. Längtar efter att kunna få ta tag i detta utrymme. Efter vardagsrummet dock.

  Gilla

 2. Jag gillar dem också men har inte lyckats få in dem på något logiskt och funktionellt ställe i vårt kök. Har flera behållare som jag samlat ihop på logen till Ekenäs där vi bodde innan. Har nu tänkt att jag ska använda dem på den lilla toaletten där uppe vilket också borde vara väldigt praktiskt.

  Gilla

 3. Redabehållarna är underbara men man behöver ett ”naturligt” ställe för dem.
  Vi hade sådana när vi bodde i 20-tals lägenhet i stan.

  Snöklockor http://www.pom.info/veckansvaxt/2007/v12.htm

  Gilla

 4. Ikea 3.0
  – det måtte jo komme fra Sverige! :-)

  Gilla

 5. Jättefint! Och väldans praktiskt att ha lite av det mesta tillhands :)

  Blev verkligen inspirerad att försöka få till något liknande själv. Jag får börja med att hålla utkik efter behållarna. Men de är kanske inte så lätta att hitta?

  Gilla

 6. Vin är många som gillar de här behållarna varav Reda är ett fabrikat. Men som ni påpekar – man måste ha ett naturligt ställe att placera dem. Nyproducerade finns på det stora varuhuset som påpekas från Danmark, och då följer facken med. Fru Purjo – det går att få tag i gamla men kanske får man leta en längre stund och hitta någon nu och då om man inte har tur.

  (Tack Hans, nu vet jag hur söt snöklockan är.)

  Gilla

 7. Jag tar gärna information och tips om var man kan hitta dessa behållare. Var i Danmark var det man kunde hitta? :)

  Gilla

 8. I Danmark kan vi ganske sikkert finde dem i IKEA :-) – som kraftigt antydet af MrsUniversum

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.