Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vinterfåglar inpå knuten

5 kommentarer

Vinterfåglar inpå knuten

Har ni räknat fåglar vid fågelbordet i helgen? Det har vi. Det blev färre arter än tidigare år men just idag kommer fler av varje art fram eftersom det snöar och är kallt just här. Idag är sista dagen för att räkna. Rapporterar gör man här.

Som tack för engagemanget brukar man få ett nummer av Fågelvännen där årsstatistiken presenteras. Vi är inga ornitologer men tycker att detta är ett trevligt sätt att hjälpa till.

Vad vore livet utan småfåglar, vad vore den kommande våren utan kvitter?

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Vinterfåglar inpå knuten

 1. Det här är något jag glömmer varje år. Men har så klart glädje av mina fåglar ändå. Tänker som så att de ska hjälpa mig när det blir vår och sommar igen.

  Gilla

 2. Vi gjorde ett tappert försök :)
  Skaffade ett fågelbord och satt som klistrade vid fönstret. Som mest såg vi 2 talgoxar. Får hoppas att några fler hittar hit så småningom.

  Gilla

  • Halloj Jenny! Det sägs att man bör börja mata i oktober för att få många småfåglar som hittar till fågelbordet. Talgoxar är de som rapporteras mest vid knutfågelskådningen. Bättre lycka nästa år!!! Domherrar, sidensvansar och hackspettar är verkligen roligt att se.
   Och vi sitter absolut inte vid fönstret i dagarna tre. Nej vid kaffefika, måltider och gärna då dagen gryr och strax före skymningen är det intensivast. Mitt på dagen pausar de små liven märker vi.

   Gilla