Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Tillfälligt omhändertagande

3 kommentarer

Då vi flyttade hit var husen plåtklädda. Då vi tog bort plåten på ladugårdsväggen hade ena fasspontbrädan mot söder ruttnat sönder och bakomvarande liggtimmervägg hade också rötskadats. Vi tror att den kan bero på att här hängde den torkställning som mjölkflaskor, mjölksilar och hinkar ställdes för att torka. Regndroppar som fallit ner på ställningen har stänkt upp på väggen och orsakat skada. Med den förklaringen försöker vi få en bild av varför rötskadan uppstått just där. Jag har inte sett något foto på en torkställningen men Halvan tycker sig minnas en sådan långt tillbaka i tiden.

tillfälligt1
Ett timringsarbete är inget vi själva klarar av. Därtill fanns/finns så mycket annat att ta tag i som kräver omvårdnad. Därför föreslog jag att vi skulle sätta upp en bräda (som blev två) över skadorna för att undvika att de blev större tills vi kommer till skott med ladugården.

tillfälligt2
Sagt och gjort. Så blev det. Brädan har suttit där några år nu. Som ni förstår är det inte en helt maxad lösning men bättre än inget under tiden vi arbetar på med annat. Kanske räcker det framöver med att karva bort rötskadat timmer och fylla i med färskt virke och byta den skadade panelbrädan. Och det sistnämnda är inte helt enkelt då det handlar om spontade brädor.

Hur som helst känns det bra med den långvarigt tillfälliga brädan som skydd för väder och vind. Vi sover lugnt om nätterna :-)

.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Tillfälligt omhändertagande

  1. Så fint ni gjorde med panelen! Det blev verkligen bra, och så tycker jag det var lite kul att det hänger krokar på fönsterfodret! Det är kanske också gammalt? Jag gillar verkligen citatet du har på sidan, det som slutar med att ”ska sätta på kaffe”… det är liksom mitt i prick!

    Fins blogg du har, hit kommer jag tillbaka!

    Gilla

  2. Smart tillfällig lösning! Förstår att det är svårt att hinna med…

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.