Varde ljus

Nu är den tiden kommen då solljuset når ända in i vrån under spiskåpan. Det händer två gånger per år. Det är lustigt det här att under årets mörkaste tid blir det som ljusast här längst in i spisvrån.

Glasmosaiken ger intressanta reflexer på den limfärgsmålade murstocken. Både solens strålar och stearinljusets hjälps åt att lysa upp.

Även de utbrända tändstickorna i järnskålen blir vackra i det här ljuset. Det var S; som hälsade på med sin familj för ett par helger sedan, som visade på det då han gick omkring och fotograferade stort och litet. Tack S. för en härlig ögonöppnare!

.

.

5 reaktioner till “Varde ljus

  1. Ja det är fint med ljusets växlingar, också mörkret är det nåt visst med. Och så ser jag att det snöar – till och med i bloggen. Ha det bra/Birgittta

    Gilla

  2. Detta är hoppets tid, solen ligger låg. Vi vänta på det ljus som ska komma.

    Dock gör solens låga läge att den når lång in i skymslen o vrår dit den inte annar når

    Gilla

  3. Utan mörker inget ljus :-) Kontrasterna är underbara.
    Hoppets tid ja, snart vänder det, efter vintersolståndet. Men än kan vi njuta av det som är – nästan horisontella solstrålar :-)
    Jag uppskattar våra årstiden här uppe i Norden.

    Gilla

  4. Det är härligt med ljuset som varierar så under olika årstider. Reflexer, skuggor, kontraster, ljusspel och silhuetter är fascinerande och det är alltid roligt när man får syn på något nytt som man inte har tänkt på.

    Gilla

Kommentarer är stängda.