Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Marknadsdagar

4 kommentarer


Varje år den första lördagen och söndagen i september är det marknad i den lilla staden. Rådhustorget fylls med stånd istället för bilar, det är en god kommers eftersom inget tingeltangel får vara med. Den här traditionen uppskattar MrsUniversum.

Blommor, frukter, bröd kan köpas förutom allt hantverk. Utanför biblioteket i den gamla 1600-tals kvarnen säljs både lekamlig spis i form av litteratur och världslig spis som viltkebab, langos och stekt strömming med mos.

Och som alltid spelar och paraderar gardet med drillflickor och blåsare. Gillar!
Många ordnar privata loppisar och hembygdsgården har öppet, vi drack kaffe i Mormorstäppan för vi rymdes inte på gården som var smockfull. Till kaffet ”serverades” en valfri antikvarisk bok fritt och för intet!

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 thoughts on “Marknadsdagar

 1. Vilken idyll! Jag är tacksam att du inte talar om vad staden heter. Vissa platser mår bäst av att gömmas. Förresten, tänkte på dig när jag läste den här bloggen: http://familjejordbruk.blogspot.jp/2013/09/halvagar.html

  Gilla

  • Vilket sammanträffande Tokyobling! Igår sorterade vi turistbroschyrer från hela landet och då vi kom till västgötska Kulturvägen längs Ätran sa jag då jag läste om hålvägarna där att dit måste vi åka. Fler utflykter – vi bor ju ändå rätt centralt i landet och ingenstans är det så värst långt egentligen. Hittade broschyren digitalt vid googlande: http://kulturvagen.se/halvagarna-i-timmele/

   Tack för tips på en bra blogg!

   Gilla

 2. Vet inte vem du är eller var du bor exakt, men det jag säkert vet är att jag bor i samma lilla stad, där jag är född och uppvuxen, och numera inflyttad till från den lite ”större staden” 7 km härifrån.

  Vill bara säga att jag gillar din sida! Vet inte hur jag lyckades hitta den, men jag förstod snart att det var i mina hemtrakter ”ditt universum” fanns.

  Själv bor jag i mitt föräldrahem i gamla delen av den lilla staden, i ett hus nära kyrkan, troligtvis byggt i början av 1900-talet, dock renoverat till modern standard av min far och mor som köpte det i början av 70-talet.

  Gilla

  • Ninni, så kul att du kände igen dig. Och att du gillar bloggen.
   Den lilla staden är en pärla trots att många av husen på norra delen av Storgatan byggdes nya på 60-70-talet. Vid kyrkan, Rådhustorget, gamla folkskolan är allt kvar. Fint. Och snart firar staden 700-års jubileum!!! Kanske ses vi :-)

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s