Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vitmålat

4 kommentarer

Magasinsgaveln är rödfärgad och vindskivorna målade till slut med vit linoljefärg (från Ottossons färgmakeri). Även fönsterfoder och bågarna utvändigt målades. Nu väntar vi på patinan ;-)

Här ovan väntar fönsterfoder på tre sidor att sättas på plats. Fönsterkarmen var lite rötskadad nertill och lagades, därför togs fodren bort.

Och här är allt komplett. Nu tänker vi att vindskivorna inte behöver målas om fler gånger under vår livstid ;-)


Vi var försiktigare med att måla insidan, det vita får inte bli för vitt mot det träfärgade inre som vi verkligen gillar massor. Karmen med lagningen behövde förstås penselstrykas med den vita linoljefärgen. Ännu en liten underhållsåtgärd är genomförd och kan bockas av. Nu ska ställningen flyttas igen.

Tro nu inte att vi bara arbetar med underhåll av hus. Nejdå, både lördag och söndag var vi bortresta och rörde inte ett verktyg, inte en pensel.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Vitmålat

 1. Mycket tjusigt! Ni har aldrig funderat på att göra egen linoljefärg? (^-^)

  Gilla

  • Tack, vi som är rädda för att det är FÖR tjusigt ;-)
   Jo, vi har gjort egen vit linoljefärg i början av byggnadsvårdsinsatserna här. Fönster och foder på drängkammaren är målad med hemblandad färg på kokt linolja, balsamterpentin och zinkvitt. Den har hållit sig mycket bra men vi har valt bort egengjord färg till senare projekt. Har inget att skylla på då det gäller vit kulör.

   Gilla

   • Tänk hur tiderna förändras – att vara rädd för att det är för tjusigt? På den gamla tiden hade de skrattat och tyckt ni var tokiga. :) Tjusigt skall det vara. Sockersött och omdonat och välkomnande och älskat. Nihilism och shabby chic kan vi lämna till andra bättre lämpade. :)

    Gilla

    • Haha Tokyobling, den kommentaren gillar jag verkligen :-)
     Patina är också vacker men som du insett är shabby chic inget för mej. Om du ser på bilderna ovan där lagårdsgaveln syns så har vi valt att inte måla gavelspetsen utan den gamla rödfärgen finns kvar. Bara för att bevara en gammal yta från förr. Det är ju även det ett romantiskt tänkande omkring ett älskat hus ;-)

     Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.