Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Nymålat

2 kommentarer

röd3
Då vi flyttade hit var alla hus inplåtade med röd eller brun plåt, konservburkskonceptet från 1970-talet ni vet :-) Förplåtningen tog vi bort efterhand och när det var klart på magasin, hönshus och tvättstuga inbjöd vi år 2000 släkt och vänner till talkoarbete/arbetsgemenskap här på gården. Vi blev ett gäng som en dag  arbetade tillsammans med att koka rödfärg, därefter måla magasinet, byta några panelbrädor, ta ner tegelpannorna på hönshuset, stapla lite ved, tjära portar. Efteråt bjöd vi till fest ute vid äppelträden. Sen har mycket hänt här men tre av magasinets fasader har aldrig nuddats med rödfärg sedan dess. Nu, 13 år senare, körde jag igång med långsidan mot gårdstunet under ett par kvällar i förra veckan. På bilden ovan har allt jag nådde från marken målats med slamfärg, till överkant portarna. Gjorde tvärt emot det normala – målade nerifrån och upp :-)

röd1
Visst syns den 13-åriga skillnaden men ändå inte så påfallande, jag hade kunnat vänta längre med ommålningen inser jag. Visst är det underbart med material som åldras med värdighet – som till exempel slamfärg. Den blir aldrig ful.

röd2
Jovisst är det fint med nymålat. Snart kommer patinan :-) och det gör heller ingenting.
Det här är för övrigt enda byggnaden med dubbelfasspont på väggarna, enkelfasspont är annars det förhärskande här på gården.

röd4
Här i Universumet har vi enbart röda slamfärgade hus utom min ateljé, det tidigare hönshuset, som är svartmålat. Med slamfärg naturligtvis!  ;-)
.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Nymålat

  1. Tycker om slamfärg på flera vis, men ett stort plus är ju att man inte behöver skrapa innan, bara borsta.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.