Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kaktussemester

3 kommentarer


Ser ni? Novemberkaktusen på sommarnöje i äppelträdets halvskugga. Den hamnade där i början av juni och tas in före frosten kommer. Har fått näring några gånger men sköter sig annars nästan helt själv, trädlevande som den är i vilt tillstånd. Det här är bästa sommarförvaringen om man har möjlighet. Den klarar sig själv över vår semester om så är. Varje sommar får den semestra ute i ett äppelträd och blommar villigt på senhösten. Underbart lättsamt för samtliga inblandade.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Kaktussemester

 1. Har följt ditt exempel i år och hängt ut mina båda som tvärvägrat blomma sedan jag skaffade dem. Hoppas på att detta ska hjälpa. De har hängt ute hela sommaren och ser fina ut. Borde väl nog ge dem lite näring dock, det kan de nog behöva.

  Gilla

  • Visst är det skönt att hänga ut dem och veta att de trivs. De planerar ju för knoppsättning under sommaren och näring hjälper till med det. Mina får bara 2-3 gånger under hela utevistelsen. Hoppas dina trivs också med sin ”semester”!

   Gilla

 2. Det här måste jag testa nästa sommar. :)

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.