Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Slamfärg förstås

3 kommentarer

Vi har ett gammalt garage som byggdes för en BM Viktor en gång i tiden, en traktor som tyvärr finns inte kvar här längre.

Det lilla garaget med vedbod står i ena tomthörnet och har prio 7 ur byggnadsvårdssynpunkt. Ena fasaden blev trots det iordningställd för ett par år sedan, den på bilden här ovanför. Gissa vad jag tog mig för under veckan som gräsänka? Jojomen, jag körde igång med de två fasader som återstod att måla.


Skrapning av traktorgaragets väggar  krävdes eftersom det någon gång har målats med en konstig färg som inte är slamfärg.


Det krävdes en stålborste eftersom en piassavakvast har för klen borst i det här fallet. Annars brukar det vara lätt som en plätt att borsta av en slamfärgsmålad yta med just en piassavakvast. Så här såg bräderna ut före skrapningen.


Jobbet gick över förväntan. Senare, när vi var två, flyttades ”bråten” dvs. materiallagret, vid marken så panelen kunde skrapas i sin hela längd.
Några bilder på det röda slutresultatet blev det inte. Men slamfärg använde jag, en färg som är hur rolig som helst att måla med. Detta är väggar vi inte ser själva men som syns på avstånd av andra. Så kanske det är lite trevligare att åka på vägen där längre bort nu och titta mot Universumet ;-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 thoughts on “Slamfärg förstås

  1. Slamfärg, lättjobbar och billigt. Går ju dessutom att få bruten i önskad kulör, och finns färdig i bland annat svart.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s