Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Förgängligt

10 kommentarer

Överallt kan man läsa och höra om att det är en underbar tid nu – och att den går fort. Så är det. I år blommade hägg och syrén samtidigt. Livet pågår.

Bloggläsandet minskar, att sitta framför datorn känns inte angeläget. Man kan blogga från sin smartfån men jag har bestämt mej för att inte göra det, jag är rädd att bli fast. Sittande bland grönskan, eller kanske gående i stan, stirrande på en liten skärm. Jag vet med mig själv att så skulle det bli. Har jag tekniken utnyttjar jag den. Så valet att avstå är aktivt.

Fler och fler använder Instagram och då måste man också nyttja sin smarta telefon. Även detta håller jag mig ifrån likt en otidsenlig urtidsvarelse.
Kanske vi bloggare är på väg att dö ut efter en kort tids existens, en slags dinosaurier som lever på nådatid :-) Utvecklingen går snabbt, det var kul så länge det varade. Mest intressant från början var att läsa andras tankar, ”vanliga människors” tankar som inte varit åtkomliga på samma sätt innan bloggar fanns.
Vi får se hur bloggandet, både mitt och andras, blir i framtiden.
Hur sparar man sin wordpress-blogg med bilder och allt????  Inte vet jag.

*

Jag får i tankarna inskriptionen på John Keats gravsten. Denne engelske poet levde 1795-1821, dog i Rom, begravdes på nya protestantiska kyrkogården. Där står:

Here lies One
Whose Name was writ in Water.
Feb 24 1821


Bild härifrån. Kyrkogården är väl värd ett besök om du befinner dig i Rom. Kolla öppettiderna först.

PS. Hörde nyligen en benämning i radions P1 på detta att man väljer teknisk apparat efter vad andra har: teknogen identifikation.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

10 tankar om “Förgängligt

 1. Så funderar jag också. Mindre bloggande blir det på sommaren, och många använder andra Instagram och FaceBook, vilket jag undviker helt.
  Jag kikar in hos dig med jämna mellanrum, som den moderna dinosaurie jag är. Det är rätt skönt med aktiva val, man skall ge sig själv möjligheter!

  Gilla

  • Ja, och även att låta bli att välja kan vara ett aktivt val!
   Livet är kort även för en dinosaurie, det finns mycket annat att satsa på än teknik.
   Jag gillar din pseudonym, faleartut!!!

   Gilla

 2. Man behöver sällan senaste tekniken och inte heller alltid vara tillgänglig…..
  Tar man inte tillvara sommaren när den är som finast (nu) så får man skylla sig själv. Den dag du har så fint planerat regnar det kanske.

  Gilla

 3. Jag bloggar ju inte själv, men tittar ofta in till dig. Tycker att du skriver så klokt. Jag hoppas att du fortsätter att blogga, jag trivs hos dig!

  Gilla

 4. Tackar! Det är rätt klokt att vara ”bortkopplad” och inte alltid vara tillgänglig, man behöver också bara vara. Ha en skön sommar!

  Gilla

 5. Kanske är bloggar snart inte lika attraktiva som det mer snabba instagram. Men på något vis får man ju mer kontakt och mer uppfattning om människan på bloggen. Ibland förundras jag över att jag överhuvudtaget finns på internet, eftersom jag innerst inne är en skeptiker.. Men jag har ju nu kapitulerat totalt och kör hela racet med blogg, fb, instagram mm Det är ju ett bra och billigt sätt att nå ut. Jag har aldrig betalat för en tryckt annons utan nått mina kunder via internet. Kostar ju iofs min tid. Men jag har, trots tidsbrist, ändå mer tid än pengar.

  Gilla

  • Maria, visst kan det finnas fördelar med att synas på internet. Särskilt om man använder det till marknadsföring. Man blir inte bortglömd, man finns ;-) Jag finns ju på nätet men det jag inte vill är att alltid ha tillgång till detta nät. Jag ser till att nå det via min fasta dator. Skulle jag ändra mig och använda bloggen som marknadsföringskanal för min arkitektverksamhet tror jag ändå inte att jag skulle använda iphon till att blogga med. Det inbillar jag mig skulle göra mig stressad. Kanhända har detta med ålder att göra?

   Ingen skugga må dock falla på dem som använder alla it-tekniska möjligheter. Bara man lever i verkligheten. Ser många som börjar blogga som privatpersoner och sedan övergår till att använda bloggen som PR för sitt (nystartade) företag. Visst kan det vara ett bra sätt att nå ut. (Kanhända blir det så även så för mig via fasta linan???)

   Vi väljer själva men valet är kanske inte alltid så fritt som vi vill tro ;-)

   Gilla

 6. Tänkvärt. Jag använder Instagram, Twitter och bloggen samt hänger på Facebook. Och när jag gör det är det full fokus. Men det händer att jag tar paus som när jag tog fasta innan påsk. Däremot har jag tänkt lämna kommentarer flitigare på bloggar för jag saknar samtalen där.

  Gilla

  • Hej Anna, en blogg-granne!!! Kul.
   Det här med sociala medier har nog bland annat med ålder att göra.
   Samtal behövs hur som helst på olika sätt.
   Njut grönskan!

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.