Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Klokt hem

11 kommentarer

Här i Universumet är vi riktigt stolta över att presenteras i tidskriften KLOKA HEM (2/2013) med rubriken ”Släktgården fick en varsam restaurering”. Roligt att vara med i en tidning som känns förnuftig och klok utan att vara långtråkig och oestetisk :-)
Devisen är:    Kloka Hem │ För att världen behöver lite mer klokhet men också lite mer skönhet.

Doftrankan blommar och solljuset kommer nu in i salen genom västerfönstret igen. Våren är här trots snön.

Vi försökte verkligen inte ”smöra” för Karin och Gunilla då de kom hit en vintrig dag i februari. De körde fast på vår tillfartsväg i snön som drevat igen, jag hade varit bortrest ett par dagar och kom hem midnatt innan, de skulle dyka upp strax efter 10 på förmiddagen. Inget fikabröd av dignitet fanns i huset – ja visst borde de ha välkomnats ordentligare efter sin resa i snöovädret. Men ett reportage blev det. Kul tycker vi som ofta uppfattat att bekanta på besök inte förstår tankarna kring vårt boende. Det gjorde dock journalist Karin som skriver så rätt att renoveringen blev startskott för en ny livsstil.  Och visst – det har tagit lång tid att nå hit. MrsUniversum känner dock som så, att har hon målet klart kan det få ta tid. Det är då man lever i ovisshet om vart man är på väg som är frustrerande. Vet man vad man vill kan man klara av ”utanförskap”.


Spetsgardinerna av bomull silar ljuset så vackert. Jag går in hit och njuter ibland för mig själv.


Gardinstänger, träringar och klämmen finns här sedan långt tillbaka.

Men gissa vad vi gjorde igår, lördag?


Jo, då tog vi ner fasadplåten på västfasaden. Nu är huset helt plåtfritt på tak och fasader. Något bra svar på varför vi dröjt med den här fasaden kan vi inte lämna :-)

Innanför fönstret på bottenvåningen finns salen med spetsgardinerna. Sådant romantiskt ”tjafs” kunde tänka mej innan flytten hit gick. Detta hus formar mej mer än jag kunde ana.

Men kanske kan vi visa på att allt inte måste gå med raketfart. Det finns något positivt med långsamhet också. Vilket som går bra bara man har en vision och arbetar med eftertanke.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

11 tankar om “Klokt hem

 1. Jag tror nog att de här gamla huset gör oss klokare. De visar på lite andra värden i livet än de vi möter annars.

  Gilla

 2. Det ska bli roligt att läsa. Jag köper tidningen imorgon.

  Gilla

 3. Ska bli roligt att se reportaget – och tidningen, visste faktiskt inte att den fanns.

  Gilla

  • Birgitta, den är relativt ny vad jag förstår och tillhör inte LRF Media eller Bonnier-sfären vilket kanske gör att den har mindre medel till sin marknadsföring.

   Gilla

 4. Det verkar vara en tidning i min smak, ska genast eftersökas.

  Gilla

 5. Kloka hem ges ut av Johan Ehrenbergs förlag, ETC förlag. Jag har helt glömt bort den, men ska genast råda bot på glömskan.

  Likadana gardinstänger och träringar som du har i salen finns hos oss på torpet, de fanns där när vi köpte det. Du har kanske skrivit om spetsgardinerna tidigare, men jag frågar ändå: var kommer de ifrån?

  Gilla

 6. Reportaget var jättefint och Kloka hem är en mycket vettig tidning. Roligt att läsa om er som sagt.

  I slutet på detta inlägget har det kommit med en annons igen. Det skiftar vad den handlar om men det är en som WordPress själva lagt in tydligen. Fanns en länk alldeles ovanför där man kunde läsa mer och där stod det att det var en annons som antingen bloggskrivaren själv valt för att tjäna pengar (vilket jag inte tror du gjort) eller att det var en annons som WP lagt in för att täcka kostnader för bloggandet.

  Bara så att du vet.

  Förresten ser man inte annonserna som inloggad WP användare. jag stötte på den av en slump eftersom jag råkade vara utloggad från mitt konto.

  Gilla

  • Sophie, det där låter inget vidare. Var annonsen på svenska? Om wordpress lägger in den borde fler wp-bloggare ha synliga annonser?! Eller beror det på temat? Nej, jag kan inte läsa mej till att annonsering ingår och inte har jag lagt in den själv. Obehagligt är ordet.

   Gilla

   • Ja annonserna (för det skiftade i en ruta olika annonser) var på svenska. Det är troligen WP som lägger in den och det beror kanske på antalet besök per dag eller bara slumpmässigt. Jo annonsering kan de lägga in på vilka bloggar som helst på WP om man inte köpt en tilläggstjänst som heter typ no ads eller ad free (minns inte riktigt men finns under uppgraderingar på din adminsida). Alltså måste man börja betala om man vill vara helt säker på att ha en annonsfri blogg.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.