Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Saga – the ending story

5 kommentarer

Här i Universumet har nåtts av det tråkiga beskedet att Saga, vår kära sommarget, är död, bortgången i den för getter ansenliga åldern 15 år. Kommer aldrig mer att gnaga sly i hagen. Det här innebär att Tor saknar kompis och kan komma att säljas. Våra favoritgetter som vi haft varje sommar sedan 2008 kommer inte hit denna maj månad. Sorgligt, sorgligt men vi är tacksamma för den tid vi fick vara med de här getterna!


Saga – en vänlig gammal dam, aldrig hårdför, buffande vänligt med nosen då hon ville ha knäckebröd eller morotsslantar. Vi tjejer höll ihop då Tor, den buffligare, försökte tränga sig före :-)
.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Saga – the ending story

 1. Kondolencetelegram her fra DK.
  Saga skulle – ligesom hestene – ha’ nået at blive blandet i oksekødet. Men nu er det for sent :-)

  Gilla

  • Haha, den kommentaren hade jag inte väntat mig :-)
   Getkött, men inte från självdöda djur, går att äta – åtminstone gör man det med nöje i Grekland. Här i landet äter man ju knappt ens lamm – smakar kofta påstår man osakligt. Som uppvuxen på en bondgård ser jag inget fel med att äta slaktade friska tamdjur, bättre kött än egenslaktat får man leta efter nu för tiden. Även hästkött går bra, men man ska inte bli lurad att äta det :-(

   Synd på en trevlig get är det i alla fall, en djurpersonlighet jag blev fäst vid. Tack för kondoleansen!

   Gilla

 2. oh Saga o stackars Tor. Hon fick många fantastiska somrar hos er men vad blir det av Tor?

  Gilla

 3. Att mista ett djur är som att mista en gammal bekant
  Jag beklagar

  Gilla