Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Social verksamhet ;-)

3 kommentarer

Äntligen kan vi här i Universumet vara vintersociala. Alltså ha ”kalas” under vintern, inte bara sommartid på magasinet. Salen är klar och det firar vi. Nu och framöver.

Limefärg i rosor och porslin.

Kylan har varit så långvarig att det fungerat att göra islyktor i hinkar i flera omgångar, ja även en isskulptur hann det bli innan värmen kom för den gången.


Om vi går bakåt i tiden så hade vi den 14 december kommit så pass långt att vi hade planerat för kaffe efter lunchen för ett par kompisar som kommit med glada tillrop under arbetet. Bland annat återstod att komplettera linoleummattan, eldragning samt möbelvård.


Här är taket målat, pappen spänd och på bakugnsmuren har tidningspapper klistrats i tre lager. Första lagret med starkare benlim mot putsen, övriga lager med svagare tapetklister. Över skarv mellan puts och trä klistrade jag breda bomullsremsor med benlim som jag såg att man tidigare hade gjort. Vi valde papper istället för skiva. Livskillnad mellan mur och trävägg skulle ha blivit ännu större då vilket hade inneburit ännu större krångel med t ex taklisten.


Allt inpappat. Det kändes skönt men så blev det dags att panela om gaveln innan rummet gjordes klart.


Starten på arbetet med salen var att ta bort väggarnas spånskivor  som direkt efteråt brändes på bål. Det var länge sedan men riktigt glädjefyllt vill jag minnas.

Nu är vi är hur glada som helst att allt detta är avklarat och rummet går att användas, det ska vi fira.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Social verksamhet ;-)

 1. Absolut värt att fira. Grattis! Längtar själv något vanvettigt efter att få några klara rum.

  Gilla

 2. Helt klart ett bra tillfälle att fira!
  Tänk att man (jag) har så svårt med att vara social på vintern, det känns så mycket lättare på vintern. Grannen min sa förra våren; japp nu är det dags att krypa ut ur vintervilan. som om vi var i dvala… I o f har vi kalas för barnen som fyller år i februari men annars är vi inte mycket sociala över huvudtaget.
  Men vilken lycka med ett färdigställt rum!

  Gilla

 3. Visst bör man ta till vara alla tillfällen att fira. I dagarna många :-)
  Just nu tycker jag det är på vintern jag vill träffa vänner, på sommaren pågår så mycket annat som tar uppmärksamhet. För visst går vi nordbor in i en lags vinterdvala som Bondjäntan skriver.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.