Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Mer att inspireras av

3 kommentarer

Jag fotograferade hejvilt vid besöket i den gamla hälsingegården Erik-Anders. Här är fyra av alla dessa foton jag tog som inte avbildar 1920-talsköket ;-)

I rummet mot söder på andra sidan farstun sitter halvgardiner av bomull uppsatta på bomullsband som slakar lite. Så typiskt! Så enkelt! Så vackert!Korkmattan ligger kvar i kammaren. Jag blir riktigt avundsjuk ;-)


Salen på övervåningen har tre fönster med väldigt låg bröstning. Väggarna är målade med stenimitation och ett gammalt kilsågat plankgolv förstärker det genuina. Enkla gardinkappor i myggtjäll är uppsatta med jämna veck på gardinbrädorna.


Från bygatan närmar man sig gården så här…
.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Mer att inspireras av

  1. Hej!
    Jag hittade hit då jag sökte på gamla bilder på google, att använda till ett blogginlägg. Jag såg ingenstans att man inte fick ta dina bilder, men jag tänkte att jag talar om att jag lånar några och så länkar jag hit i min blogg. Det är bara att säga till ifall du vill att jag tar bort dem igen! Kram.

    Gilla

  2. Ojdå, se på tusan, nu såg jag ju copyrighten och reglerna :). Men då verkar det som jag gjorde ganska rätt ändå då! :).

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.