Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kaffetåren

9 kommentarer


Titta vilken vacker brickduk jag köpt secondhand för ett par år sedan. Rött ger julstämning, de blå kopparna är ett behövligt avbrott. Fast till sommaren hamnar brickduken på saftglasbrickan. Absolut.Så nu är kaffet ifyllt ur den juliga Vissel-Johannan och den mjuka pepparkakan har lagts upp med saffranskokostopparna. Det är bara att ta för sig av det lilla och njuta en stund. Det är vi ganska bra på här.

Arbetsveckorna, som av någon anledning kallas oxveckor, har börjat. Idag, fredag, arbetar vi båda hemifrån. En sådan lyx att ha en fikakompis :-)  Fast bilderna på kaffebrickan togs under den långledighet som nyss var.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

9 thoughts on “Kaffetåren

 1. Jag gillar oxveckorna. Man närmar sig för varje dag lite ljusare dagar och vårvintern. Men då har jag den trevlia förmånen att trivas väl med vardag och med vinter.

  Gilla

 2. En riktig dukning med kaffekoppar härligt men sällsynt. Gillar de gamla kaffeservicerna.
  Kanske är muggen mer praktik men inte alls så trevlig.

  Har du gjort kronan av stearinljus själv?? Den var underbar

  Gilla

 3. Ser så mysigt ut! Jag blir genast förälskad i både duken och visseljohannan! och tänker att bilden ger ett lugn som jag ofta saknar, med tid för pusselbygge och fikastund i lugn och ro. Men den tiden kanske kommer…=)

  Gilla

 4. Så mysigt och hemtrevligt det ser ut. Underbara bilder.

  Fika i hemtrevlig och ombonad miljö med fina och personliga tillbehör…och så gott fika till det….är vardagslycka på riktigt hög nivå, enligt mig :)

  Gilla

 5. Så mysigt, här är kaffestunderna nästan heliga. Jag dukar också gärna med fina tunna koppar när vi har ledigt och vill förgylla stunden lite, gärna med några tända ljus och eld i spisen. Med rosa ranunkel i fina glasvasen blir det extra fint!

  Gilla

 6. Fina koppar. Men vad modesta ni är när ni dricker kaffe- här är det alltid stora baljor som gäller.

  Gilla

 7. Att ta vara på de små stunderna i vardagen är vi ganska bra på här :-) Livet blir lättare då.
  Maria, den tiden tror jag kommer för dej med. Fru Purjo, du känner till detta med vardagslycka. Annelie, kaffekoppar förhöjer njutningen ibland :-) Asta, gissa om den kokar över nu och då, den där röda Vissel-Johannan :-) Tur att det är dags att byta till en annan nu när julen är över.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s