Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kontrasterna – en kontemplation vid diskbänken

Lämna en kommentar

En välbehövlig läsning för en som precis kommit ur den svenska härliga ”julbubblan”. Hela bloggen No ordinary cats är en vardagsbeskrivning från en annan kontinent. Detta gillar jag. Skrivet av en för mej okänd bloggare. Enjoy!

no ordinary cats

Från köksfönstret ovanför diskbänken ser jag den unge mannen på sin skinande nya röda motorcykel. Han har snygga jeans och pratar i sin iphone. Han har stannat för att köpa mat.
Bredvid det av plankor grovt ihopsnickrade matståndet kommer tre smala får skruttande i det röda vägdammet. På andra sidan motorcykeln: en utomhusmoské i cement målad blå. Bakom moskén: skräphögen mot väggen, den öppna kloaken, plastpåsar. Bredvid: syateljén där tre unga kvinnor i västerländska kläder förvandlar färgsprakande tyger till klänningar på handdrivna Singer-symaskiner från en sedan länge svunnen europeisk tid. En kvinna på en liten vespa stannar utanför ateljén. Hon har hängt sin LV-handväska på vespans handtag och ropar hallå till sömmerskorna som genast släpper sitt arbete och kommer för att hälsa. Hon har tajta jeans och slingbacksandaler. På hennes rygg sitter ett spädbarn med orange stickad basker fastknutet i ett tygstycke. Bakom vespan en hög med fyrkantiga cementblock, en…

View original post 77 fler ord

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s