Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Det snöar

6 kommentarer

Det snöar
när vi dricker kaffe.
Det snöar till påtåren.

Så formulerar sig den värmländske poeten Bengt Berg.

De två bästa i tillvaron i skön förening – snö + kaffe. Kan tillvaron bli bättre?
Förnöjsamhet ja. Och längtansglad förväntan inför julen.

snowtwo
Och tro det eller ej – salen är färdigtapetserad. Nu ikväll dras elen för fullt, Halvan har behörighet vilket är väldigt praktiskt en sådan här gång. Så ska möblerna dammas av, porslinet diskas, textilierna gås igenom. Bara roliga saker på agendan. Julmaten på gång och planerad men långt ifrån färdig.


Tadam…

Vi njuter av kokkaffe och nybakad mjuk pepparkaka nu och då :-) Och rotmos på egna kålrötter blir det till sen kontinental middag. Vilken grej att lyckas med dessa rotfrukter…

.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Det snöar

 1. Så härligt nu när bara det roliga är kvar och vilket fantastiskt tapetval. Den är verkligen vacker och rummet kommer bli så fint. Mönstret är en av mina favoriter och jag har länge funderat på om den kan platsa någonstans här men jag har inte hittat rätt ännu.

  Gilla

 2. Lycka i det vardagliga är den bästa. Att känna tillfredställse över livet , över nuet. Att känna glädje över både små och stora händelser. Det är fint det… :)

  Och snyggt blir det. Verkligen en läcker tapet :)

  Gilla

 3. Fru Purjo,
  mottot som Maria med bloggen Jag blommar! (http://jagblommar.blogspot.se/) har längst ner på sin blogg är så bra: DEN SOM KAN GLÄDJAS ÖVER LITET, HAR MYCKET ATT VARA GLAD ÖVER.
  Så är det. Trevlig julförberedelsevecka!

  Gilla

 4. inte tycker jag snö och nya tapeter är nåt litet inte, förstår din glädje! Snyggt avslut med bården, tycker de är så fina de där smala. Här smälte all snön bort, men det är rätt kul att det fina gruset töade fram =) många julhälsningar och tror julmaten kommer passa taperna och porslinet alldeles förträffligt!

  Gilla

  • Tack för glad kommentar! Snö är förgänglig åtminstone i södra och mellersta delen av landet. Det gäller att passa på att njuuuuta… Här är snön kvar till stor del men nu är det kramsnö. Och grus kan också vara fint ;-)
   Sköna julhälsningar tillbaks!!!

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.