Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Härligt spännande

8 kommentarer

Vi hann inte tapetsera salen helt klart igår, söndag. Men vi ser hur rummet ter sig. Det ser bra ut tycker vi.


Mångfald :-)  ”Kalasbordet” från magasinet hämtades in inför tapetseringen. Det är ett gammalt hemmagjort tapetserarbord som står på bockar.  Det hela fungerar bra.


Tapetbårderna är inte ens helt och hållet friskurna, bara en bård på prov. Det är riktigt kittlande att tänka på att de trycktes på 1920-talet och kommer till användning nu. Papperskvaliten är ganska tunn jämfört med de nya tapeterna.


Vinterstämning har vi och det är underbart. I torsdags var vi insnöade på morgonen och fick lägga om planerna litegrann den dagen.

Konstnärsjulmarknad i storstan i lördags, julmarknad i den lilla stan i söndags. Inte undra på att tapetseringen inte blev klar. Men när julstämningen kommer gratis från himlen går det inte låta bli att gå på julmarknad. Så mycket roligare med snö än i regn och blötrusk. Och på lagom avstånd i tid till jul.


MrsUniversums piece of cake – vinter med snö. Just här framför tvättstugan bildas höga drivor då det snöar och blåser nordliga vindar men närmast byggnaderna hamnar inte så mycket. Därmed är det lättskottat.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

8 tankar om “Härligt spännande

 1. älskar snö, älskar att skotta, älskar snötystnaden! Vilket fantastiskt vacker tapet, Ljuvlig bild på huset, tänk att det kan bli så vackert ibland.

  Gilla

 2. Eja, så vackert! (Tapet inde og snø uta – bra, det…) :-) :-)

  Gilla

 3. Helt underbar tapetbård och så roligt att det är orginal från 20-talet. Det är känsla i det…. :-)

  Det där med snö är lite kluvet hos mig. Visst är det fint med snön i synnerhet klara soliga dagar, men som en fd göteborgare så är jag rätt svag för vintrar med 5 plusgrader och lätt duggregn ;-)

  …men i år kändes det faktiskt riktigt bra med snön…mest för att det blev så otroligt mycket ljusare och det kan behövas i november/december.

  Gilla

  • Duggregnsvinter måste man nog ha i kroppen sen barnsben för att uppskatta ;-) lagom kall vit snö ger som du säger ljus åsså isolerar den så växterna inte fryser och dör. Bra tycker jag :-) Och är det minusgrader ruttnar inget trä. Ännu bättre :-)

   Gilla

 4. Ni har mycket mer snö än i vår del av Värmland! Nyfiken på vilken tapet som ska till nedanför bården…

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.