Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Gladskräck

Lämna en kommentar

Kålrabbi, de sista squashen och en pumpa låg på verandan. Varför inte ta ett kort?

Jag kan berätta att MrsUniversum är lite rädd för de tre pumporna som växt och växt och växt under sommaren med sina långa rankor som trängt genom hägnet runt kökslandet. Tänk om de invaderar oss. Fick två plantor på försommaren, de fick torkad hönsgödsel, gräsklipp och guldvatten under sommaren – en giva av varje. Inget mer. Vi åkte på semester och vatten kom från ovan.  Så de växt. Men. Vad ska jag göra med dem? Det är ju många kilo det handlar om. Soppa eller paj är väl det klassiska. Att skära ut ett otäckt grinande fejs hör ju till men jag är ju skrämd av pumporna ändå ;-)


Försökte mej ändå på en glad pumpa :-) Den första i mitt liv. Egenodlad. Innehållet i denna slängde jag.

Halloweenfirande i Sverige har jag inte anpassat mig till. Tycker mest det är affärsmännens helg. På Irland, varifrån Halloween ursprungligen kommer ifrån, befann jag mig den 31 oktober för ett par år sedan. I Dublin var det folkfest för vuxna och folkvandring på gatorna med allehanda skrämsel- och dödsutklädnader bland vuxna. Blod, spöken, mumier och våldsverkare blandades med helgklädda medborgare och bilar. Vilket MrsUniversum uppskattade.

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s