Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Återseendets glädje

5 kommentarer

Två lampetter av tenn kommer fram någonstans ur djupet. De har förvarats länge sedan de plockades ner från salens vägg.

De bara väntar att bli dammfria och rengjorda. Ärligt talat, det ska bli otroligt kul att göra dem i ordning för att sättas upp igen.


Tennförmålen kom in i huset med Lisa som flyttade hit i samband med giftermålet 1934 med David, den ene av syskonen som ägde gården och drev jordbruket här.  Paret fick några få år tillsammans, sedan dog Lisa i magkräfta som det hette, på julafton 1940.  Ekmöblemanget ska också det vara från hennes tid här påstår Halvan.


För mej är det som en verkligt glad lilla julafton att börja leta undanstuvade inredningsdetaljer. Undras just var gardinstängerna med sina knoppar är ;-) Fastän prylarna är kända upplivas jag av återseendet. Det ska bli spännande med den nya salen, få se om den blir klar den här sidan nyår :-)

.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Återseendets glädje

 1. Sorgligt, intelligent och nyfiken blick på frun. putsa dom fint!

  Gilla

 2. Så fina. Jag själv tror att varje gammal föremål har en själ av gamla ägaren. Tänk att göra dessa lampetter fina efter så många år under damm. Tänk att de får se liv runt sig igen. Så vackert eller hur?

  Det är så fint när du kan historien bakom. Det vill jag också berätta – så långt det går. Även vårt hus historia ligger i dimman. Det finns ett tal i skrivet i pappren när huset byggdes. Det är många hus sin har det tal pga. man då började inventera alla existerande hus. Vi har dock en gammal minnesten i gårdsplanen som berättar att ägaren höddes och dog på gården … föddsdatum var 1848 …

  Kram

  Gilla

 3. 40-talets tennföremål, en bortglömd skatt. Idag smälts mängder av fina tennföremån ner pga att marknadsvärdet är fär lågt, tragiskt.
  Det finns mycket fint formgiven tenn (tex dina lampetter) som bara vänta på att uppskattas igen.
  Kul att de ska upp igen! : )

  I sommras på en loppis var där spegel och två ljuslampetter i art deco för en 50-lapp. Jag köpte inte för jag viste inte var de skulle hänga dem. Borde köpt den och lagt dem på vinden så länge

  Gilla

 4. Lilla julafton som sagt… lågt ekonomiskt värde, högt affektionsvärde! Tack för era fina kommentarer hörni.

  Gilla

 5. Jag köpte två snarlika på Kupan för ett par år sedan. Tyckte de var så fina men än har de inte hittat sin plats. Men den kommer!

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.